Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP'nin adayı daha bu devleti tanımamış"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP'nin adayı daha bu devleti tanımamış"
Tacikistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. İmamoğlu'nun Ordu Valisi hakkında söylediği iddia edilen sözlere değinen Erdoğan, “Ben edep ederim, ağzıma alamam bu ifadeyi. Böyle bir ifadeyi kullanma hakkı yoktur, kullanamaz. Demek ki belediye başkan adayı olarak henüz bu devleti tanımamış” eleştirisinde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Tacikistan'ın başkenti Duşanbe’ye hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Zirveye katılan devlet başkanlarıyla işbirliği mekanizmamızı güçlendirmenin yollarını arayacağız. Dış politikada etkin, çok taraflılık ayrı bir önem kazanmıştır. Birçok soruna birlikte hareket ederek çözüm sağlanması mümkündür. İşbirliği ve birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi açısından da elzemdir. Asya bölgesinin, barış güvenlik ve istikrarı da ülkemiz bakımından önem taşıyor” dedi. 

Son haftaya ışık tutacak
AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayında karşı karşıya gelecek olamalarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ön hazırlıkları gayet iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye’de İstanbul bunu izlemeyecek, tüm Türkiye’nin bu müzakereyi, tartışmayı inşallah izleme imkanı olacak. Çünkü İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. Ve o akşam burayı izleyenler Sivas’tan Sivaslı bile İstanbul’daki Sivaslı hemşerisini arayıp inanıyorum ki onunla bu müzakerenin kendi aralarında onlar da müzakeresini yapacak. Tokatlı tokatlıyı, Giresunlu, Trabzonlu hepsi… Bu şunu getirecek. “Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek bir şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok daha net, güzel bir şekilde değerlendirme fırsatını halkımız bulacak, son haftaya da ciddi bir ışık verecek diye inanıyorum" diye konuştu.

Vali bey olgunluk gösteriyor
CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu valisi hakkında sarf ettiği sözlerin görüntülerinin sorulması üzerine, "Değerli arkadaşlar izledim. Biliyorsunuz Valiler başkanların o ildeki nesidir? Temsilcisidir. Ve devletin valisini bu şekilde bir küfürle anmak kabul edilebilir bir şey değildir" cevabını veren Erdoğan, "Tabi vali bey şu anda valilik olgunluğu içerisinde süreci işletiyor. Ben inanıyorum ki vali bey şu seçim sebebiyle sadece belki burada bir suç duyurusunda bulunmuş olabilir. Ama bunda da artık medya bilgileri aktarıyor. Bana gelen bilgiler şu seçim öncesi, doğru olmayacağına inandığım için işi hızlandırmak istemiyorum gibi bir yaklaşım ki bu zaten bu çok çok büyük bir olgunluk. Bu işin arda bırakılır bir yanı yoktur. Valimiz inanıyorum ki seçim sonrası da bu işin takipçisi olacaktır" açıklamasını yaptı.

Sonra daha neler çıkacak
"Bu devletin valisine kimsenin ben edep ederim, ağzıma alamam bu ifadeyi" diye konuşan Erdoğan, "Böyle bir ifadeyi kullanma hakkı yoktur, kullanamaz. Demek ki belediye başkan adayı olarak henüz bu devleti tanımamış, devletteki ilişkileri, protokolü, protokolün çeşitli yerlerdeki giriş çıkışlarını, kimler kullanma hakkına sahiptir değildir bunları bilmiyor. Bundan dolayı da affedilemez bir yanlışı yapmışlardır. Bundan sonraki süreç önümüzde bir seçim var. Artık seçimden sonraki süreçtir. Ama kim bilir bundan sonra daha neler çıkacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul'u dolaşacağız
İstanbul'da miting yapıp yapmayacağı sorulan Erdoğan, "Şu ana kadar kısa sürede, belediye başkan adayımız geniş çaplı olarak sürecin içerisindeler. Ama bundan sonraki kalan diyelim son haftaya girerken bu tür halkla kucaklaşma, toplantıları yapmayacağımı zaten kimse söyleyemez. Bunu da biz arkadaşlarla değerlendirmelerini yapıyoruz. Ve önümüzdeki hafta içerisinde bu tür planlamalar yapılıp halkla buluşma çerçevesi içinde halkımızla bir arada olmak suretiyle İstanbul’umuzu beraber dolaşacağız. Halkımızla görüşeceğiz. Kaldı ki ramazan boyu itibariyle de birçok organizasyonları yaptık. Şimdi de halkla buluşmalar çerçevesinde bazı çalışmaları son hafta yapmayı planlıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.