Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''bürokrasinin azaltılması'' genelgesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''bürokrasinin azaltılması'' genelgesi
Cumhurbaşkanlığı bir genelge yayımlayarak, kanu hizmetlerinde hantallığın ortadan kaldırılmasını istedi. Genelgede devlet ve millet bütünleşmesine vurgu yapılarak, bu anlamda tüm tedbirlerini alınacağı duyuruldu

Vatandaşı devlet kapısında süründüren bürokrasiye karşı Cumhurbaşkanlığı tarafından bir genelge yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan milyonlarca şikayeti de dikkate alan Başkanlık, bürokrasinin ortadan kaldırılması için düğmeye baştı. Genelgede, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin öncelikli hedefinin, vatandaş odaklı devlet anlayışının oturtulması olduğu belirtilerek, sorunların çözümü ve çözüm üretilmesine vurgu yapıldı.

VATANDAŞIN TALEBİ HEMEN NETİCELENDİRİLSİN
Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan bütün başvuruların, başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi, anında incelenip, takip edilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanlığı, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesini istedi. Genelgede, yapılan işlemler hakkında başvuru sahibine nihai ve kesin bilgi aktarılması talimatı verilerek, "Başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır" uyarısı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.