Cumhurbaşkanlığı sistemi pişman etti!

Cumhurbaşkanlığı sistemi pişman etti!
AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci, cumhurbaşkanlığı sistemini ilk başta savunduğunu fakat bugün gelinen nokta itibariyle sistemin yanlışlığını gördüğünü söyledi. Temurci “Biz bu sistemde ısrar ederek hata ettik. Ben de bu hataya ortak oldum. Pişman mıyım pişmanım. Çünkü şu an mevcut sistemde demokrasiden söz edemiyoruz” dedi

Cumhurbaşkanlığı sisteminin büyük bir hata olduğunu ve bu hatadan bir önce dönülmesi gerektiğini söyleyen Temurci, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hata yaptık. Bu sistemi savunup desteklediğim için pişmanım diyebilirim. Çünkü mevcut sistem içerisinde kuvvetler ayrılığı ilkesi yok. Biz bunu denedik ama uygulamada gördük ki ülkede kuvvetler ayrılığı değil kuvvetler birliği gibi bir durum oldu. Her şey tek adamın elinde toplandı. Bizim buradan çıkmamız lazım. Yargıyı yasamayı yürütmeyi özgürleştirmemiz lazım. Daha demokratik bir Türkiye için mevcut sistemden vazgeçerek eskiye dönmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İSTANBUL'U PELİKAN KAYBETTİRDİ
AK Parti içerisinde yapılanan ve son günlerde gündemden düşmeyen Pelikan'a ilişkin de konuşan Temurci, Pelikan yapılanmasının AK Parti'ye ciddi anlamda zarar verdiğini söyledi. İstanbul'un kaybedilmesinde Pelikan'ın rolünün büyük olduğunu anlatan Temurci, “İstanbul’u bu çete nasıl kaybettirdiyse önce o işin hesabını verecek. 31 Mart’ta AK Parti sadece bir seçim kaybetti. 23 Haziran’da ise onurunu ve gururunu kaybettirdi bu çetenin yaptırdıkları. Bu çetenin yaptıklarının seçimlerin tekrarlanmasında etkili olduğunu düşünüyorum. 13 bin oyla kaybedilmiş bir İstanbul sadece İstanbul’da bir kayıptı. Ama 23 Haziran’da İstanbul üzerinden bütün Türkiye’yi kaybetmiş bir algıyı yaratmak ancak Pelikan oyunudur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.