Darülaceze'den no steril ihale!

Darülaceze'den no steril ihale!
İBB Darülaceze Müdürlüğü, pandemi sürecinde çok tartışılacak bir ihaleye imza attı. Tek kullanımlık “Non Steril Eldiven” ihalesine çıkan müdürlük, eldivenleri perakende fiyatının 3 buçuk katı gibi yüksek bir bedelle temin etti

İBB Darülaceze Müdürlüğü, 2020 yılında bağlı birimlerinde kullanmak üzere tek kullanımlık "Non Sterili Eldiven" ihalesine çıktı. 100 adetlik 30 bin kutu (3 milyon adet) Non Steril Eldiven için ihaleye çıkan müdürlük, piyasa araştırması yapmadan eldivenleri perakende fiyatının 3 buçuk katı gibi yüksek bir bedelle temin etti. İhale şartnamesi, kurumun üç kadın yöneticisi Darülaceze Müdür Yardımcısı Fatma Mehan, Sağlık Destek Hizmetleri Birim Sorumlusu Emine Kaya, Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Hafize Doğan’ın imzalarıyla hazırlandı. İhale, 6 Mart 2020 tarihinde Kamu İhale Kurumu EKAP’ta "Darülaceze Müdürlüğü Non Steril Eldiven Alımı" başlığı, 2019/627862 numarası ile duyuruldu.


PİYASADA 4,9 TL OLAN ELDİVEN İHALE İLE 18,3 TL'YE ALINDI

Darülaceze Müdürlüğü İhale Yaklaşık Maliyetini 457 bin 500 TL olarak duyurdu. İhale, 1 Nisan 2020 günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Hizmet Binası İhale İşleri Müdürlüğü İhale Salonu'nda gerçekleşti. Darülaceze Müdürlüğü’nün Açık İhalesi’ne tek firmanın teklif vermesi dikkat çekti. Tek katılımcıya gerçekleşen ihaleyi 549 bin teklifiyle Bursa Pazarı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazandı. Perakendecilerde 4 lira 90 kuruşa satılan tek kullanımlık 100’lük eldiven kutuları için 18 lira 30 kuruş teklif veren şirketle sözleşme imzalandı. Perakendecilerden tedarik edilmesi durumunda Darülaceze Müdürlüğü 147 bin liraya temin edilebilecek eldivenler için şirkete 549 bin TL ödendi.


 

YAKLAŞIK MALİYETİN 92 BİN TL ÜZERİNDE

İhale şartnamesinde satın alınacak ürünlerin özellikleri sıralandı. "Eldivenler sağ ve sol elde kullanma farkı olmadan her iki el içinde giyilebilen eldivenler olmalıdır" denilen şartnamede "Eldivenler giyildiğinde cilde dokunulunca cilt hissedilebilir olacaktır. Pudrasız olmalı alerji yapmamalıdır" yükümlülükleri getirildi. Yaklaşık maliyetin 92 bin TL üzerinde bir bedelle sözleşme imzalanan ihale ile kurum, 402 bin lira zarara uğratılmış oldu.


OĞUZ KARAMANLI/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.