Demirden korksam trene binmezdim

Demirden korksam trene binmezdim
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun emniyet tarafından koruma kararı kaldırıldı. Konu CHP Milletvekili Gökhan Zeybek tarafından TBMM'ye taşınırken Kaftancıoğlu, "Karar benim için teferruattır; demirden korksaydım trene binmezdim" açıklamasında bulundu

Geçtiğimiz Cumartesi günü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu toplantı halindeyken koruma şubeye bağlı iki memur toplantıyı yarıda keserek elden yaptıkları tebligatta, Kaftancıoğlu'na korma kararının kaldırıldığını söyledi. Kaftancıoğlu tebligatın altına el yazısıyla şerh düşerek, "Başıma gelebilecek her türlü olayla ilgili İçişleri Bakanlığının sorumlu olduğunu kayıt altına alırım" notunu ekledi. Kaftancıoğlu tebligatı imzaladıktan 10 dakika sonra koruma polisleri yanından ayrıldı. Tebligatta herhangi bir gerekçenin bulunmadığı belirtildi. Tehdit aldığı gerekçesiyle, yaklaşık bir ay önce Kaftancıoğlu, özel koruma statüsüne yükseltilmişti.

DİĞER BAŞKANLARI İÇİN DE BÖYLE BİR KARAR VAR MI?
İçişleri Bakanlığı'nın bu kararının ardından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Yaklaşık 2 yıldır gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız ve ailemden biri olarak kabul ettiğim, emniyet müdürlüğünün çok kıymetli mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu. Kaftancıoğlu ayrıca, "Karara gelince, benim için teferruattır demirden korksaydım trene binmezdim" yorumunu yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı soru önergesi vererek, koruma kararının neden kaldırıldığını sordu. Zeybek, İstanbul'daki diğer il başkanları için de aynı kararın alınıp alınmadığını öğrenmek istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.