Deprem bu kez Van'ı vurdu

Deprem bu kez Van'ı vurdu
Türkiye-İran sınırında saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü olarak İran'ın Hoy şehri olarak açıklandı. Van'da da şiddetli hissedilen deprem sonrası kerpiç evler ve ahırlar çöktü. İlk belirlemelere göre dördü çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti. 50 yaralıdan ikisinin durumunun kritik olduğu öğrenildi

İran'ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van’da yıkıma neden oldu.  Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler köyünde çok sayıda bina yıkıldı. Dört köyde yaklaşık 2 bin 200 kişinin yaşadığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dördü çocuk olmak üzere dokuz vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybedenler Özpınar ve Güvendik köylerinden. Enkaz altında kalan yok. Deprem bölgesine bin 250 çadır sevk edildi" dedi.

ENKAZ ALTINDA KALAN KİMSE YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "50 vatandaşımız yaralandı. 25 ambulans, bir helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibi anında olay yerine intikal etti. Durumu kritik iki kişi ve diğer yaralılarımız için her türlü çabayı gösteriyoruz" açıklamasını yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da "Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi" dedi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise "Enkaz altında kalan kimse yok" bilgisini verdi. 

24 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ
Milli Savunma Bakanlığı, depremin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeye destek ulaştırılması için tüm hazırlıklarını yaptığını açıklarken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  "Arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bilgisini aldık, inşallah sayı artmayacak diye ümit ediyoruz" dedi. 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 2.3-4 arasında değişen 24 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD artçıların iki tanesinin 4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

10 SAAT SONRA AYNI BÜYÜKLÜKTE İKİNCİ DEPREM
İran'da saat 08.53'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası saat 19.00’da merkez üssü İranın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 6.01 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 8.97 kilometre mesafedeki, Van’ın Başkale ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Şu an itibarıyla can kaybı ve yaralanmaya yönelik olumsuz durum ihbarı olmadığı öğrenilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarda ise yeni yıkımların olduğu ve enkaz altında kalanlar bulunduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.