Dinliyorlar susuyorlar!

Dinliyorlar susuyorlar!
Bakırköy Belediyesi'nde gerekçesiz bir şekilde işten çıkarılan işçiler İstanbul'dan CHP Genel Merkezi’ne ‘Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirecek. İşçilerden Yılmaz Tanrıkulu, "Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere konuşmadığımız kimse kalmadı. Son olarak 2 gün önce Ekrem İmamoğlu ile görüştük. Herkes bizi dinliyor, hak veriyor, konuşacağız diyor ama susuyor" dedi

Bakırköy Belediyesi’nde 'sıfır zam’ dayatması nedeniyle 100 süren grevinin ardından imzalanan sözleşme sonrası gerekçesiz bir şekilde işten atıldığını söyleyen Yılmaz Tanrıkulu, yakın tarihte Bakırköy Meydanı’ndan başlatacakları ‘Adalet Yürüyüşü’nü CHP Ankara Genel Merkezi’nin önünde sonlandıracaklarını söyleyerek, “Bakırköy’de kıyım var” dedi. Tanrıkulu, ‘Sıfır Zam’ dayatması nedeniyle 100 gün süreyle çıktıkları grevin sonunda sosyal haklara sıfır, kıdeme sıfır, tabana sıfır zam aldıklarını ve yıllara göre 2020 yılı için yüzde 6, 2021 yılı için yüzde 8, 2022 için ise yüzde 11 zam alarak işlerine döndüklerini ve iş başı yaptıktan bir hafta sonra da gerekçesiz bir şekilde önce 8 işçi arkadaşının sonrasında kendisi de dahil 10 kadrolu çalışanın iş hadlerine son verildiğini belirtti.


Her kapıya gittik

Bakırköy Belediyesi'nin yıllara göre verdiği yüzde 6-8-11 zam oranının, aslında grevde oldukları 100 gün boyunca ödenmeyen SGK ve vergi ödemelerine eş değer olduğunu ve sonuç itibari ile grevin ’Sıfır Zam’ ile sonuçlandırıldığını ifade eden Tanrıkulu, "Belediye tarihinde işçi üzerinde ilk defa bu kadar baskı var. Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere gitmediğimiz kapı, konuşmadığımız kimse kalmadı. Son olarak 2 gün önce Zeytinburnu’na gelen Ekrem İmamoğlu ile görüştük. Herkes bizi dinliyor, hak veriyor, konuşacağız diyor ama susuyor” tepkisini gösterdi.


Zulmü anlatacağız

Tüm kesimlerin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na karşı olan suskunluğunu anlayamadıklarını söyleyen Tanrıkulu, yakın tarihte hak arama mücadelesi için Bakırköy’den Ankara’ya yürüyeceklerini duyurdu. Bakırköy Meydanı’ndan başlatacakları ‘Adalet Yürüyüşü’ ile Ankara’ya yürüyeceklerini, aylardır kendilerini dinleyen ancak çözüm üretmeyen CHP Genel Merkezi’nin önünde Bakırköy’de yaşananları haykıracalarını, yürüyerek katedecekleri yollarda, gördükleri herkese Bakırköy’de yaşanan zulmü anlatacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.