Doğruluk testi: Bakan Koca test konusunda çuvalladı

Doğruluk testi: Bakan Koca test konusunda çuvalladı
İYİ Parti Milli Politikalar Başkanı Aytun Çıray'ın tanı kitlerinin doğruluk oranının yüzde 40 olduğu yönündeki iddiasına Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Testi onaylayan Selçuk Kılıç'ın görevden alınmasına da açıklık getiren Bakanlık, Kılıç'ın görevlendirmesinin sona erdiği gerekçeyle ayrıldığını ifade etti

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray başta Sağlık Bakanı olmak üzere iktidarın virüsle mücadelede Türk milletine çok kötü bir tiyatro izlettirdiğini savundu. Bakan Fahrettin Koca tanı testleri konusunda çuvalladığını belirten Çıray, "Milletimize “yerli kit” olarak tanıtılan ve bütün tanı merkezlerinde kullanımı mecbur tutulan Koronavirüs testinin doğruluğunun Avrupa’da yapılan araştırmalarda yüzde 40 olduğu ortaya çıktı" iddiasını ortaya attı. Koca'yı istifaya çağıran Çıray, "Sağlık Bakanı Koca, güya tepki göstermiş ve bir günah keçisi olarak Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nde testi onaylayan Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanı Selçuk Kılıç görevden almış" ifadelerini kullandı.

TANI KİTLERİNİN DOĞRULUK ORANI YÜZDE 90
Aytun Çıray'ın açıklamalarına cevap veren Sağlık Bakanlığı ise iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Bakanlık, "Devlet Malzeme Ofisi üzerinden tedarik edilen ve halen Halk Sağlığı Laboratuvarlarımızda kullanılmakta olan kitler uluslararası standartlarda olup duyarlılıkları yüzde 90'ların üzerindedir" bilgisini verdi. Selçuk Kılıç'ın görevden alınması konusuna da değinen Bakanlık, "Öte yandan, haberde bahsi geçen Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan Prof. Dr. Selçuk Kılıç, kadrosunun bulunduğu üniversite tarafından yapılmış olan görevlendirme süresinin sona ermesi nedeniyle kurumdan ayrılmış ve üniversitedeki öğretim üyeliği görevine dönmüştür" diyerek Aytunç Çıray'ın bu iddiasınında asılsız olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.