Dolar 5 liraya düştü!

Dolar 5 liraya düştü!
Zor günler geçiren iş dünyası sorunları aşmak için kendi kendine çözüm üretiyor. Birçok AVM, kiracılarının kira ve aidat kurunu 5 TL'de sabitlerken; devletten de bu yönde bir adım atması bekleniyor

Ekonomideki dalgalanmalar ve döviz fiyatlarındaki artış iş dünyasında ciddi sıkıntılar yarattı. Üreticiler hammadde alımında sıkıntı yaşarken, banka borcu olan iş insanları ve yurt dışından mal ithal eden firmalar ciddi darboğaza girdi. Bu zor günleri aşmak için vatandaşlar kendi çapında çözüm bulmaya başladı. Bu çerçevede dükkanları dolar üzerinden kiraya veren birçok büyük AVM, kiracılarının kira ve aidatlarının dolar kurunu 5 TL'de sabitledi. Ekonomideki belirsizlik bitene kadar bu şekilde hareket edeceklerini söyleyen AVM yöneticileri, “Kiracılarımızın mağdur olmaması ve ekonomik döngünün devamı için bu kararı aldık” dedi.

İhaleden çekiliyorlar
Özel sektör kendi arasında çözüm üretmeye çalışırken devletin de aynı yönde bir adım atmaması iş dünyasında sıkıntı yarattı. Örneğin Sağlık Bakanlığı'nda tıbbi cihaz ihalesine giren çok sayıda firmanın yurt dışından getirecekleri cihazların fiyatının kur artışı yüzünden fahiş rakamlara ulaşması nedeniyle ihale şartlarını yerine getiremediği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı'na başvuran birçok firmanın yatırdığı teminatın yanmasını göze alıp, olası cezaya da razı olarak ihaleden çekildiği iddia edildi. Özellikle yurt dışından cihaz alımı ihalelerine giren firmaların bir çözüm beklediği belirtilirken devletin kuru sabitlemesi için çalışma başlatması gerektiği dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.