Ekrem İmamoğlu beş büyük hedefini açıkladı

Ekrem İmamoğlu beş büyük hedefini açıkladı
CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu, "Kent anayasası yapacağız, toplumsal uzlaşma ve uzun vadeli çalışacağımız bir mutabakat belgesi hazırlayacağız" dedi. İstanbul için 5 büyük hedefini de açıklayan İmamoğlu, trafik, işsizlik ve kent yoksulluğu sorununu çözeceğini vaat etti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, "İstanbul’u yönetmek sıradan bir olay değildir. Aday adaylarımızın tamamı son derece değerli onlar da çalışıyorlar. Aday adaylarımızı da yürekten kutluyorum. İstanbul şairlerin yazarların ressamların ilham kaynağı olan bir yer. İstanbul’a aşık olursunuz İstanbul sizi yüreğinizden yakalar. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u aldığında Haliç’te koyun otlatmayı yasaklamıştır. İstanbul’u onun koyduğu ilkelerle ruhla yönetmek zorundayız" dedi. 

Bu özellikler İmamoğlu'nda
İstanbul’u yönetmek için bilgiye, birikime ve deneyime ihtiyaç olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu 3 özellik de Ekrem İmamoğlu’nda olduğu için onu aday gösterdik. Yönetenlerin biz sana ihanet ettik itirafında bulundukları bir İstanbul. Bunu itiraf ettiren İstanbul’un ruhudur kimliğidir aslında. O kimliğe baktığınızda yıllardır yönettiğiniz bir kente nasıl ihanet ettiğinizi görüyorsunuz. İstanbul ihanet edilmemesi gereken, korunması gereken bir kenttir. İstanbul’u yönetmek için bilgiye deneyime birikime ihtiyacınız var. İnsanlar hayatlarının önemli kısmını yollarda değil çalıştıkları mekanlarda geçirmeliler. İstanbul’u Fatih yamalatın diye almadı yeşillikleri yok edin diye almadı İstanbul’u beton İstanbul’a dönüştürün diye almadı, İstanbul’u yaşatın diye aldı" ifadelerini kullandı.

Bugün tarihi bir gün
CHP'nin İBB Adayı İmamoğlu ise "Bugün tarihi bir gün. Çünkü bugün burada tarihi bir yolculuğa başlıyoruz. Bu tarihi yolculuğun sonunda birlikte zafere ulasacağız. Bu yolculuğun sonunda kazanan İstanbul ve tüm hemşerilerimiz olacak. Beni bu onurlu göreve layık gören tüm Cumhuriyet Halk partililere, İstanbul il örgütüne, İstanbul'daki ilçe örgütlerine, ilçe belediye başkanlarına, partimin yöneticilerine ve genel başkanım sayın Kemal Kılıçdaroglu'na en içten şükranlarımı sunarım. Benzer şekilde bana büyük destek veren büyük aileme, eksiksiz tüm Beylikdüzü halkına, benim güzel hemşerilerime en içten şükranlarımı sunmak istiyorum. Değerli konuklar, müsaade ederseniz, konuşmamın bundan sonraki bölümünde sadece sizlere değil, tüm İstanbullulara seslenmek istiyorum" dedi. 

Yeni bir sayfa açılacak
Konuşmasını, "Bu kentin geleceği için değişim zamanının geldiğini ben de herkes gibi görüyorum" şeklinde sürdüren İmamoğlu, "İstanbul için yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğini de biliyorum. Bu muhteşem kentte hayat, epeyce bir süredir akıl, sağduyu ve uzlaşmayı reddeden bir yönetim anlayışıyla tam bir kaosa çevrildi. Bu kent, içinde yaşayanların hayat kalitesini mahveden bir kabusa dönüştürüldü. Doğası tahrip edildi. Kaynakları hoyratça yağmalandı. İnsanları kapalı mekanlara hapsedildi. Ayrıştırıldı, kutuplaştırıldı" diye konuştu. 

İstanbul Ankara'dan yönetilemez
"İstanbul böyle devam edemez. Böyle yönetilemez" diyen İmamoğlu, "İstanbul bu yolla bir dünya kenti olamaz. İstanbul bu yolla asla mutlu olamaz. İstanbul 16 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık 15. kenti. Gayrisafi milli hasılamızın neredeyse dörtte birini, ülkede toplanan vergilerin yüzde kırkını üretiyor. İstanbul, Türkiye ekonomisinin motor gücü. İstanbul durursa, Türkiye durur. Bu şehre kimi metropol diyor, kimi mega kent… Ama İstanbul bunların hiçbiri değil. İstanbul bir kentsel bölge. Tek odaklı değil, çok odaklı bir kentsel bölge… Bir havza… Avrupa'daki pek çok ülkeden büyük… İstanbul tek başına bağımsız bir ülke olsaydı, dünyanın ilk 25-30 büyük ekonomisi arasında yerini alırdı. Bu yüzden, İstanbul Ankara'dan yönetilemez; yönetilemiyor. İstanbul, iradesi bağlı yöneticiler tarafından yönetilemez; yönetilemiyor. İstanbul eski model yöneticiler tarafından yönetilemez; yönetilemiyor!" ifadelerini kullandı. 

İstanbullulara inanıyorum
İstanbul'un ancak genç, dinamik, yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebileceğini dile getiren İmamoğlu, "Ben İstanbul'u yeniden küresel iddia sahibi bir marka kent haline getirmek için adayım. İstanbulluların mutlu ve özgür olmaları için adayım. İstanbul'un ekonomisini büyütmek, iş olanakları yaratmak ve gençlerin yeniden umudu haline getirmek için adayım. İstanbul'u yaşanılır bir çevreye kavuşturmak, dünyanın yetenekli insanlarını ve kalıcı yatırımları çekecek bir cazibe merkezi yapmak için adayım. Ben, cesaretimi bu kentin insanlarından alıyorum. O insanların, iyiye, güzele duyduğu ihtiyaçtan alıyorum. Başarıyı görünce verdiği sonsuz destekten alıyorum. Ben bu şehrin insanlarına, siz değerli İstanbullulara inanıyorum. Sizlere, gençlere, kadınlara, emekçilere, esnafa, iş insanlarına, her yaştan, her kökenden, her hayat tarzından hemşerilerime; en çok da bu şehrin o güzel çocuklarına inanıyorum… Sandık başına gitmekten vazgeçmis, ne yapsam olmuyor diyen, umutsuzluğa kapılmış tüm hemşerilerime buradan seslenmek istiyorum. Yok öyle şey. Birlikte çalısacağız ve birlikte kazanacağız. Zafer hepimizin olacak, başaracağız. Ben İstanbul gibi devasa bir kenti yönetmeye talipsem, hem de “İstanbul’u herkesten daha iyi ben yönetirim.” diye iddiamı yüreklice ortaya koyuyorsam, bunun nedeni benim etrafımda kendiliginden olusan ve her geçen gün çıg gibi büyümekte olan büyük İstanbul Ittifakıdır… Her siyasi görüşten insanın bir araya geldiği İstanbul ittifakıdır" dedi. 

Hedeflerini açıkladı
İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefini de açıklayan İmamoğlu, hedeflerini, "İstanbul’un ulaşım ve trafik sorununu çözmek. İstanbul’daki kent yoksulluğu ile mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak. İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek. İstanbul'un işsizlik sorununu çözmek, yeni ekonomi ve yaratıcı endüstriler için İstanbul'u bir çekim merkezine dönüstürmek. İstanbul'un yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini, İstanbul'un tamamına yaymak" şeklinde sıraladı. İmamoğlu bu hedeflere nasıl ulaşacağını da, "Her şeyden önce bir Kent Anayasası'yla… Toplumsal uzlaşmayla yazacağımız yeni bir mutabakat belgesiyle. Kente özen ve insana saygıyla. Demokratik katılım ve ortak akılla. Sürdürülebilirlik ve inovasyonla. Yasam kalitesi önceligi ile" gerçekleştireceğini söyledi. 

İstanbul'un yol haritası yok
Davetlilere yönetim felsefesini açıklayan ve neden Kent Anayasası istediklerini izah eden İmamoğlu, "İstanbul yolunu ve yörüngesini yitirdi. Hikayesini yitirdi. İstanbul'un su anda bir yol haritası yok. İstanbul nereye gittiğini bilmiyor. Gecekonduların içinde gökdelenler yükseliyor.
Kenti bu hale getirenler bile pisman ve pişmanlıklarını dile getiriyorlar. Kente ihanet ettik diyorlar. Nüfusun nereye gidecegini kimse tahmin bile edemiyor. Oysa değerli dostlar, bizim 2050'de bile geçerli olabilecek bir vizyona ihtiyacımız var. Bu yüzden Kent Anayasası diyoruz. Kente ihanet edilmesin, uzun vadeli stratejik kararlar, ortak akılla ve mutabakatla alınsın istiyoruz. Dediğim dedik olunmasın, kentin ortak iradesi her şeyin üstünde olsun istiyoruz. İstanbul'un 2050 hedefini bilelim, 2050 yılına çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlayalım. İste bu yüzden Istanbul, Ankara'dan yönetilemez diyorum" açıklamasında bulundu. 

Bu şehir hepimizindir
Ailelere destek vermeyi vaad eden İmamoğlu, "Çocuklarımızı, gençlerimizi, üniversitelileri desteklemeyi vaat ediyorum. Engellilere ve yaşlılara şefkat elimizi uzatmayı, yoksul ve yoksun insanlarımıza saygı göstermeyi vaat ediyorum. Dostlarım, sosyal adaleti sağlamak için, kentte yasayan herkese adil fırsat sunmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım. Ben, İstanbul'u, İstanbullularla birlikte, İstanbul'dan yönetmenin sözünü veriyorum. İstanbul'u “Bu şehir hepimizindir.” anlayışıyla yönetmenin sözünü veriyorum. Şeffaflığa, halka hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. İstanbullulara, yaptığı isi özenle yapan, herkesin hakkına saygıyla yaklaşan, sorumluluklarını bilen, kibirden arınmış, güler yüzlü, liyakat sahibi ve dinamik bir yönetim kadrosu vaat ediyorum. Hangi partiden olursa olsun, İlçe Belediye Başkanlarının hepsiyle düzenli olarak, masada bir araya geleceğiz. Beraber sorunları tartışıp, beraber çözümler üretmeyi, artık İstanbul'u, İstanbullularla birlikte, İstanbul'dan yönetme iradesini göstereceğiz. Bu kent yerel demokraside dünyaya örnek olacak" dedi.

Trafik kaosu kader değildir
"Trafik kaosu bu kentin kaderi değildir, olamaz" diyen İmamoğlu, "Benim hemşerilerim, gündelik hayatının ortalama iki saatini yollarda tüketiyor. Bir başka deyimle her birimizin hayatından günde ortalama 2 saat çalınıyor. Trafikte heba olan bu konforsuz ve pahalı yolculuk, her birimize stres olarak geri dönüyor. Kıt kanaat geçinen pek çok İstanbullunun gelirinin önemli bir kısmı sadece ulaşıma gidiyor. Her gün ortalama üç-dört vasıta değiştirmek zorunda kalan milyonlarca kişi var bu kentte. Trafiği çözeceğiz. Ortak akılla, azimle, bilimle, öncelikle, kararlılıkla çözeceğiz. Bir zamanlar çok önemli proje gibi görünen vaatlerin, zaman içinde çok büyük sorunlara dönüşmesinin, yeni problemlere kapı aralamasının altında yatan en önemli unsur katılımcılık eksikliğidir, şeffaflık eksikliğidir" didye konuştu. 

Kent Anayasası yapacağız
Kimsesizlerin kimsesi olabilen, yoksula, fakire sahip çıkan, mazlumların dostu bir sosyal belediyecilik vaat eden Ekrem İmamoğlu, "Çoğulculuğu ve katılımcılığı kent anayasasının temel tası kabul eden, yapboz anlayışıyla değil, uzun vadeli makro planlarla hareket eden bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Benim hayalimdeki İstanbul, ulaşılabilen bir İstanbul. Yürünebilen, koşulabilen, nefes alınabilen, bisikletle gezilebilen, modern, çevre dostu, engelli dostu bir İstanbul. Benim hayalimdeki İstanbul, kentte yasayan herkese mutlak fırsat eşitliği sağlayabilen bir İstanbul. Benim hayalimdeki İstanbul, sadece insanlara değil, sokak hayvanlarına ve doğal yasama da özen gösteren bir İstanbul. Benim hayalimdeki İstanbul, küresel bir marka kent. Dünya için bir turizm ve ticaret merkezi. Benim hayalimdeki İstanbul girişimci dostu, güvenli yatırım ortamına sahip bir İstanbul. Benim hayalimdeki İstanbul yaratıcılığın ve inovasyonun adresi olabilen bir İstanbul" ifadelerinikullandı. 

GENÇLER UMUDUM SİZLERSİNİZ
"Biz kazandığımız zaman İstanbul kazanmış olacak. İstanbul'un iradesi kazanmış olacak" diyerek gençlere seslenen İmamoğlu, "Bu yolculuğun nihai kazananı sizler olacaksınız; İstanbul İttifakı olacak. Gençler… Umudum sizlersiniz. Sizleri yanımda istiyorum. Bu yolculukta el ele kol kola vereceğiz ve siz kazanacaksınız. Bugünden itibaren kampanyama destek vermenizi istiyorum. Duymayana duyurun. İnanmayanı inandırın. Umudu ve geleceği hep birlikte inşa edelim. Kadınlar… İstanbul tam anlamıyla kadın dostu bir kent olacak. Kadınların yönetimde eşit temsil edilmeleri destekleyecek. İstanbul kadınlar için güvenli hale gelecek. Siz olmadan kazanmamız imkânsız. Bu yolculuğun onunda asıl kazanan siz olacaksınız. Ben kadınların emeğine, inancına ve değiştirici gücüne çok inanıyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.