El ele Kudüs mesajı

El ele Kudüs mesajı
Yenikapı'da düzenlenen 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs sadece bir şehir değil bir semboldür” dedi. Kudüs'te büyük bir insanlık dramı yaşandığını, BM de dahil olmak üzere birçok devletin buna seyirci kaldığını belirten Erdoğan, “Zalimler için yaşasın cehennem” diye konuştu.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenlendi. Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Filistin Başbakanı Rami Hamdallah el ele vatandaşları selamladı. Hamdallah "Türkiye, tarihte olduğu gibi yine aynı rolü, büyük bir azimle yürütmektedir ve bütün dünyanın sesi, insanlığın vicdanı olmaya devam etmektedir" dedi.

Yenikapı'da farklı bir gün
Yenikapı farklı bir gün yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mitingimize iştirak eden MHP Genel başkanı olmak üzere BBP genel başkanına, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kudüs bir semboldür
İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinlileri selamlayan Erdoğan, "Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır" ifadelerini kullandı.

BM de suça ortak oldu
Osmanlı devletinin 4 asır boyunca Kudüs’ü diğer dinlerin mensupları için de barış ve huzur şehri olarak yönettiğini belirten Erdoğan, "Birinci Dünya savaşında yenilen Osmanlı Kudüs’ü de terk etmek zorunda kalmıştı. İşte Kudüs o günden beri huzur yüzü görmedi. Hıristiyanların kutsalları da İsrail tehdidi altına girdi. BM kararına göre Kudüs özle statülü bir şehir olacaktı. 1967 yılında Kudüs’ün işgaline sessiz kalan BM İsrail’in gerçekleştirdiği haksız hukuksuz vicdansız halkasız eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur" açıklamasını yaptı.

Asıl mücadele Siyonistlerle
Konuşmasını, "Neden dünya beşten büyüktür diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir ABD’nin iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremeyiz" şeklinde sürdüren Erdoğan, "Zalimler için yaşasın cehennem. Mescidi Aksa’nın yakılması aslında bardağı taşıran son damla olmalıydı. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Ben Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayırıyorum. Asıl mücadele Siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir değil" dedi.

Hangi delikte Abu Dabi?
Mitingin ilk konuşmasını yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli Arap dünyasını sert sözlerle eleştirdi.  Bahçeli, "Hani Riyad? Hangi delikte Abu Dabi? Nereye kayboldu Kahire? Malum o İslam ülkeleri kaçak güreşiyor, Kudüs'ü anmadan Filistin davasına temas etmeden İsrail ve ABD'yi ağızlarına almadan cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun. Alayına yuh olsun" ifadelerini kullandı.

Mazlumlar için ayaktayız
"Zulme karşı yükselen yükseldikçe arşa değen değdikçe zalimleri deviren, hakkın, hakikatin ve hidayetin onuruyla Yenikapı’yı doldurduk" diyen Bahçeli, "İman dolu gönüllerimizle günahkarlara aşılmaz duvarları ördük. Mazlumlar için ayaktayız. Ramallah’taki mazlumlar, mağdurlar için ayaktayız. El-Halil’deki Eriya’daki mahkumlar için Allah aşkına kıyamdayız. Türk ve İslam yurtlarının feryadından dolayı yaslıyız. Kerkük’ten Kudüs’e, Telafer’den Kıbrıs’a, Kaşkar’dan Karabağ’a yaşanan her acının, yapılan her saldırının, kurulan her tuzağın hem hasmı hem karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam’ın kanla, canla, irfanla harcı karılmış kuluyuz. Bu vesileyle sizlere hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.