Elini vicdanına koy Kerimoğlu!

Elini vicdanına koy Kerimoğlu!
Bakırköy Zeytinlik Halk Pazarı'nda, belediyenin gerçekleştirdiği yıkımlara yenileri eklendi. Esnafın mahkeme yoluyla aldırdığı yürütmeyi durdurma kararını hiçe sayan belediye, pazardaki iki dükkanı daha yıktı. “Hak, hukuk, adalet nerede?” diye soran esnaf, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu görüşmek ve uzlaşmak amaçlı pazara davet ederek, “Elini vicdanına koymasını bekliyoruz” dedi

Bakırköy Belediyesi’nin ada bazlı yürütmeyi durdurma kararına karşılık, alandaki iş yerleri üzerinden çıkan karara dayanarak sırasıyla yıkımına başladığı Zeytinlik Halk Pazarı’nda geçtiğimiz Kurban Bayramı sürecinde iki dükkan daha yıkıldı. Dükkanlarının yıkılışını kaygılı gözlerle izleyen esnaf, 40 yıllık emeklerinin boşa gittiğini, yaşadıklarının ne hukuki ne de vicdani olmadığını söyleyerek, “Nerede hak, hukuk, adalet” diye sordu. Yıkım öncesi belediye ekipleriyle esnaf arasında yaşanan gerginlik, yine esnafın ve emniyet ekiplerinin sağ duyusu ile durduruldu. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini isteyen çarşı esnafı, Başkan Bülent Kerimoğlu’nu askeri müşterekte halkla birlikte iş birliği yapmak için çarşı alanına davet ederek, “Elini vicdanına koysun” çağrısında bulundu.


Halkı kendine düşman ediyor
Bayrama sayılı günler kala Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ekmek teknelerini hukuksuzca yıktığını savunan çarşı esnafı, mağdur olduklarını ve zararlarının nasıl karşılanacağını sordu.  23 yıldan beri çarşı esnafı olduğunu söyleyen Mustafa Güldalı, 17 çalışanının olduğunu, bayram üstü iş yerlerinin kapatılması nedeniyle hepsinin işsiz kaldığını, ayrıca tazminat haklarının da doğduğunu belirterek, “Bana buradan git diyor. Peki nasıl gideyim Hem benim işimi bitiriyor, hem çalışanları mağdur ediyor, hem de alana ne yapılacağını söylemeyip halkı kendisine düşman ediyor” dedi. 

İnsanda merhamet duygusu olur
Bir insanda merhamet duygusu olması gerektiğini belirten Güldalı, “Biz alanın yapılmasına değil, yapılma şekline karşıyız” diyerek, alana gelen Servet Toroman’a, “Burada bir dram yaşanıyor. İnsan haklarına uygun bir şekilde Başkan Kerimoğlu ile askeri müşterekte buluşmamız lazım” ifadelerini kullandı. Kerimoğlu’nun göreve geldiği ilk günden itibaren ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket ettiğini, ortak aklı dilinden düşürmediği halde halkıyla, esnafıyla ve çalışanlarıyla sürekli kavga halinde olduğunu belirten vatandaşlar, tek katlı yapıları depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasını kabul etmediklerini belirtti.

 

Bakırköy'e yakışmıyor
Yıkılmak istenen alana ne yapılacağı konusunda bir açıklama yapmayan Başkan Kerimoğlu’nu göreve davet eden vatandaşlar, öncesinde bakımsız olduğu gerekçesiyle şikayet ettikleri Zeytinlik Halk Pazarı’nın şimdilerde mezbelelik halinin Bakırköy’e yakışmadığını söyledi. Zeytinlik Halk Pazarı esnafı avukatlarından olan Alpkağan Ulusoy’da, bayrama sayılı günler kala elektirik su ve doğalgazını kesmek sureti ile esnafı çalışamaz duruma getiren, sonrasında çarşının ortasından geçen ve iki sokağı birbirine bağlayan bağlantı yolunu yıkıp devamında dükkanları tek tek yıkan Bakırköy Belediyesi’ne açacakları tazminat davasını kazanacaklarını ön gördüklerini söyleyerek, “Bu süreçler uzun zaman alıyor. Ülkemizde devalüasyon var ve para pul olacak. Belediyenin yüksek borçları olduğunu ve sürekli haciz geldiğini biliyor, basından da takip ediyoruz. Yapılması gereken en doğru şey, müzakere masası oluşturarak, karşılıklı uzlaşı ile olumsuzlukları gidermek” dedi. 


 

ÖZEL HABER: SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.