Emekli dertli: Geçinemiyoruz

Emekli dertli: Geçinemiyoruz
Türkiye’de yaklaşık 8 milyon emekli açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Her geçen gün daha da yoksullaşan emeklilerin sorunları içinden çıkılmaz bir hal alırken, birçok emekli ise geçinebilmek için emekliliğine rağmen çalışmak zorunda olduğunu söylüyor. “Geçinemiyoruz” diyen emekliler, maaşlarının yükseltilmesini talep ediyor

Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadıklarını söyleyen emekliler, geçinemediklerini anlattı. Hükümetin kendilerine verdiği maaşlarla ay sonunu getirmenin mümkün olmadığını belirten emekliler, maaşlarında iyileştirme talep etti. Emekliler Sendikası üyesi Mehmet Düşünceli, “Yüzdelik zam ifade etmiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Bize gelip üç kuruş para veriyorlar. O verdikleri parayla bir zahmet kendileri geçinsin de görelim” dedi. Aynı iş kolundan emekli olan birçok kişinin de farklı farklı maaş aldığını anlatan Düşünceli, “Bunların da eşitlenmesi lazım. Kimi 3 alıyor kimi 4. Baktığın zaman herkes aynı emeği vermiş” diye konuştu.

KİRAMI ÖDEYEYİM YEMEK Mİ YİYEYİM!

Özel sektörden emekli olan 59 yaşındaki Akın Beydağlı ise, “Kira veren biriyim. Maaşım 3 bin lira. Ben şimdi bu 3 bin lira ile kira mı ödeyeyim, yemek mi yiyeyim? Bu maaş ile geçinemiyorum. Yıllarca çalıştım bir emekli ikramiyem bile olmadı. En son çalıştığım işyerinde, patron almam gereken 3 bin lira ikramiyemi ödememek için emekli dilekçemi bile almak istemedi” dedi. Türkiye'de emeklilerin büyük mağduriyet yaşadığını anlatan Beydağlı, “En son pazara gittiğimde 250 lira harcadım. Bu paranın içinde peynir- zeytin gibi giderlerimiz yoktu. Aldığımız sadece birkaç çeşit sebze ve meyveydi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.