Erdoğan ve Bahçeli istedi YSK iptal etti

Erdoğan ve Bahçeli istedi YSK iptal etti
1 Nisan'dan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) seçimlerinin iptali için çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu talebi YSK'da karşılık buldu. İBB seçimlerinin 4'e karşı 7 oyla yenilenmesine karar verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "YSK'nın resmi açıklamasını bekleyeceğim" dedi.

YSK'nın gündeminde, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili AK Partinin olağanüstü itirazında kararını verdi. Kurul, 4 üyeye karşı 7 üyenin oy çokluğuyla itirazı kabul ederek, seçimin yenilenmesini kararlaştırdı. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılmasına karar verdi. YSK, MHP'nin Maltepe seçim sonuçlarına itirazı ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itirazı bugün görüşecek.

Umudunuzu kaybetmeyin
Sultanbeyli'de iftar yaptığı evde seçimin iptaline yönelik kararı haber alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada sağduyulu mesajlar verdi. İmamoğlu, "YSK resmen açıklasın, bu akşam geniş geniş fikirlerimi anlatacağım. Her şey çok güzel olacak. Hiç umudunuzu yitirmeyin" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise “Millet iradesinin ayaklar altına alındığı, hukukun hiçe sayıldığı bu düzen ne demokratiktir ne de meşrudur; bu düpedüz diktatörlüktür" açıklamasında bulundu.

MYK'lar toplandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptaline yönelik açıklama yapılmasının ardından AK Parti ve CHP'nin Merkez Yönetim Kurulları toplantı yaptı. AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleştirdiği toplantıda karara yönelik değerlendirmelerde bulundu ve yol haritasına yönelik fikir alışverişi gerçekleştirdi. Ayrıca Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun özel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği de     öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.