Erhan Güzel: Bize emanet çok oy var!

Erhan Güzel: Bize emanet çok oy var!
Yüzde 50.52 oy alarak Çatalca Belediye Başkanı seçilen Erhan Güzel ilk açıklamasını Damga'ya yaptı.

ÖZEL HABER/MEHMET MERT / Bütün Çatalcalılara teşekkür eden Güzel, "Partimizin oyu belli. Seçimde CHP'nin oy oranının çok çok üzerine çıktık. Bize emanet edilen oylar var. Biz bunların hepsinin bilincindeyiz. Çatalca'nın bütün kesimlerinin oyunu aldık. Çok emanet oy var üzerimizde" dedi

31 Mart yerel seçimlerinde Çatalca'da mevcut Belediye Başkanı Mesur Üner'e karşı büyük bir başarı göstererek, yüzde 50.52 oyla seçimi kazanan Erhan Güzel Damga'ya konuştu. 26 bin 704 oy alarak en yakın rakibi AK Parti adayı Üner'e yaklaşık 3 bin fark atan Güzel, "Çatalca'ya mesajınız ne olacak?" sorusuna, "Öncelikle beni bu göreve getiren bütün Çatalcalı hemşerilerime teşekkür ederim. Çok büyük bir teveccüh var. Çatalca'da partimizin oyu belli. CHP'nin oy oranının çok çok üzerine çıktık. Bize emanet edilen oylar var. Biz bunların hepsinin bilincindeyiz. Bu bilinçle diyoruz ki Çatalca'nın bütün kesimlerinin oyunu aldık. Yani şöyle söyleyeyim bize oy vermedi diye hiç kimseyi tariflemiyoruz" cevabını verdi.

Her kesimden oy aldık

"Çatalca'nın yüzde yüzünden oy aldık" diyen Güzel, "Çünkü partimizin oyunun çok üzerinde bir oy aldık. Çok emanet oy var üzerimizde. Kimlerden oy aldık? CHP'lilerden, İYİ Partililerden, Saadet partililerden, Yeniden Refah'lılardan bütün siyasi partilerden oy aldık. Bunun bilincinde olarak hareket edeceğiz. Ve buradaki konuşmamda da aynı şeyi vurguladım. Herkesin başkanı olabilmek için gece gündüz çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Başarı karneyle olur

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, "Bir anlamda Çatalca'da tahminleri ters çevirdiniz. Gerçekten eski belediye başkanı son derece başarılı bir 5 yıl geçirdi. Siz bunu nasıl başardınız?" sorusunu ise "2019'a göre çok daha zor şartlar vardı bizim açımızdan. Çünkü ne olursa olsun bir belediye başkanı var. Bir belediye başkanının elinden bir belediyeyi devralmak kolay bir şey değil. Belediye başkanı 1-0 2-0 önde başlar her zaman. Ama başarı neye göre oya dönüşür? Bunu iyi tahlil etmek lazım. Ben 5 yıl boyunca sürekli bü stratejiyi nasıl oluşturacağımızı düşündüm. Halkın gözünde başarı bir eser yapmak değil. Çünkü eseri yaparken neleri yaptığınızı neleri yapamadığınızı çok iyi anlatmanız gerekir. İnsanların aradığı başka bir şey. Bunu şöyle tarifleyeyim; Ayşe teyze evden çıkıp bakkala giderken ayağı bir taşa takılıyorsa, ayağı bir çukura giriyorsa siz ona istediğiniz kadar eser anlatın o bir şey ifade etmez. O takıldığı taşı bilir, ayağının girdiği çukuru bilir. Belediyecilik böyle bir şeydir. Bu işin başarılı bir şeyi yok. Başarı karneyle olur" şeklinde cevapladı.

budur.jpeg

Keşke Üner devretseydi

Devir teslim törenine selefi Mesut Üner'in katılmamasını da değerlendiren Erhan Güzel, "Gönül isterdi ki mevcut başkan devretsin. Bir başkan yardımcısına talimat vermiş. Ondan devraldık. Ama sonuçta devraldık. Herhangi bir sorun sıkıntı çıkarmadılar devir esnasında. Tabii şu an fotoğraf çekiyoruz biz de. Bütün belediyenin yazılarını yazdık. Her daire müdüründen her başkan yardımcısından fizibilitesini aldık. Ve kamuoyuyla da paylaşacağız bunu sonrasında. Bir denetime ihtiyaç var mı yok mu hep birlikte göreceğiz. İş ve işlemler devam edecek. Biz belediyeyi yönetmeye devam edeceğiz. Güzel bir 5 yıl olur inşallah. Çatalca'nın çok güzel olduğu bir 5 yıl. Şunu söyleyeyim ben pazartesi sabahından itibaren insanların daha güleryüzlü olduğunu düşünüyorum. Bu sokaklara yansıdı. Bunun sürmesi için de gece gündüz çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.