Esenyurt Akşamseddin Mahallesi Muhtarı Nurhan Çetin: Muhtarlığı basıp tehdit ettiler!

Esenyurt Akşamseddin Mahallesi Muhtarı Nurhan Çetin: Muhtarlığı basıp tehdit ettiler!
Esenyurt Akşamseddin Mahallesi Muhtarı Nurhan Çetin, yıllardır kullandıkları yolun bir anda inşaat çalışması nedeniyle kapatıldığını bu durumu basın yoluyla duyurduğu için de tehdit edildiğini söyledi. "Buraya para harcadık ve ekmeğimizle oynuyorsun diyerek muhtarlığımıza baskın yaptılar" diyen Çetin, "Bu durum huzurumu kaçırdı. Emniyet güçlerine haber verdim. Beni tehdit eden iki kardeşi polis yardımıyla uzaklaştırdık” dedi

Esenyurt Akşemsettin Mahallesi 284'üncü sokaktaki asfalt yolda geçtiğimiz günlerde inşaat çalışmaları başladı. Yol demir paravanlarla kapatıldı. Cami, sağlık ocağı ve okullara çıkan yolun kapanması üzerine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Akşemsettin Mahallesi Muhtarı Nurhan Çetin, mağdur olduklarını belirterek, "30 yıllık yolda gelinen nokta, yolumuz kapandı. 2013 yılından beri burası mahkemelikmiş. Vatandaş mahkemeyi kazanmış ve bu yol tapulu bir yol olmuş. 2017 yılında ruhsatı çıkarılmış" dedi.

Avukata ihtiyacımız var

30 yıldır kullandıkları yolu yeniden almak için imza toplayıp mahkemeye vereceklerini söyleyen Muhtar Nurhan Çetin, yaşananları Damga'ya anlattı. "Bütün mahalle benden taraf olduğu için imzayı toplayacağız. Çünkü orada beş yüz haneye yakın aile yaşıyor ve bu yolun kapatılmasına hepsi karşı" diyen Çetin, "Bu yol kapanırsa İnönü Mahallesi de zor durumda kalacaktır. Çünkü oraya bu yoldan gidiş ve gelişler sağlanıyor. Oradaki mahalle sakinlerinden de imza toplayacağım. Bizim şuanda bir avukata ihtiyacımız var. Bu konu için belediye ile görüştük. Mahkemeye vermemiz gerektiğini söyledi. Gerekirse belediyenin bir avukatını tutacağım. Eğer ki maddi boyutunda halk bana destek olursa kendi avukatımızı kendimiz tutacağız. İnşaatı başlatan karşı taraf güçlü olursa belediye bu durumdan çekilebilir" ifadelerini kullandı.

esenyurt akşemsettin mahallesi
 

Bu duruma karşıyız

"O yol olmazsa olmazımızdır. Çünkü orada on beş katlı bir konut inşa edilecek. Biz bu duruma karşıyız. Halk yanımda olduğu için güçlü olacağız" ifadelerini kullanan Çetin, "Verdiğimiz tepkiler sonucunda yol çalışması şuan için durduruldu. O yoldan elektrik, su ve doğalgaz geçiyor. Suyu ve elektriği kestiler. Doğalgazı da keserlerse büyük ihtimal yol çalışmasına devam edecekler. Şuan mahkeme sürecini bekliyoruz. Bu durumun peşini bırakmayacağım için karşı taraftan tehdit aldım. Muhtarlığımıza baskın yaptılar. Bu durum huzurumu kaçırdı. Emniyet güçlerine haber verdim. Beni tehdit eden iki kardeşi polis yardımıyla uzaklaştırdık. Bireysel bir durum olmadığı için beni tehdit etme hakları yok. 2010 yılında eski Belediye Başkanı Murat Alatepe döneminde satışa çıkarılmış. 2017 de ruhsatı alınmış" açıklamasında bulundu.


zehra çelik damga gazetesi esenyurt akşemsettin mahallesi

Gerçeği sonradan öğrendik

2015 yılında muhtarlık görevinin başına geldiğini ve bu durumu kendisinin de yeni öğrendiğini belirten Muhtar Çetin, "Bu konuyla ilgili daha önceden bilgim yoktu. Eğer olsaydı gerekli müdahaleyi yapardım. İlk çalışmalar başladığında tepki almamak bize belediyeden geldiklerini ve mini park yapacaklarını söylediler. İki gün geçtikten sonra toprak yola serilmeye başladı. Yağmur yağınca toprak yolu kapatacak diye belediyenin fen işleri müdürlüğünü aradım. Öyle bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Kullandıkları yol çalışma araçlarının üzerinde Esenyurt Belediyesi yazıyordu. Belediyeden görevliler gelince tapu ve ruhsatı gösterdiler. Şuan ellerinde ruhsat olduğu için yerin kendilerinin olduklarını ve geri çekilmeyeceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER / ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.