Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den eski başkan Kemal Deniz Bozkurt'a kumpas suçlaması

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den eski başkan Kemal Deniz Bozkurt'a kumpas suçlaması
31 Mart yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Prof Dr. Ahmet Özer, selefi Kemal Deniz Bozkurt'u kendisine kumpas kurmakla suçladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Prof Dr. Ahmet Özer, selefi Kemal Deniz Bozkurt'u kendisine kumpas kurmakla suçladı. Damga'ya konuşan Özer, Bozkurt'un aday olmayacağını bildiği halde çok sayıda kişiyi işe aldığını belirterek, “Belki AK Parti burada olsaydı böyle bir şey yapmazdı. Bu kötücül bir şey. Bunun kasten yapıldığını Esenyurt halkı bilsin. Kasayı da bomboş devraldık” ifadelerini kullandı

MEHMET MERT/ÖZEL HABER

Yüzde 49.15 oy alarakl en yakın rakibi AK Parti adayı Hamit Öncü'ye yüzde 10 fark atarak Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer Damga'ya konuştu. Önceki gün görevi devraldığı selefi Kemal Deniz Bozkurt'a çok sert ifadelerle yüklenen Özer, “Biz göreve geldiğimizde birkaç tane büyük yanlışlıkla karşılaştık. Birincisi seçim tarihi belli olup, seçim süreci başladıktan sonra bu arkadaşımız aday olmayacağını bildiği halde, yıllardır işe alınmamış insanları işe almaya başlamış. Bu insanların o işlere uygun olup olmadığı da belli değil. Birçok kişiyi de odalara doldurmuşlar, masa başı olarak. Mevcut çalışanlar da bu durumdan rahatsız. Bu bizi zora sokmak, bizimle halkı karşı karşıya getirmek için takınılmış bir tutumdur. Belki AK Parti burada olsaydı böyle bir şey yapmazdı. Yani 1 ayda mı hasıl olmuş bu eleman ihtiyacı, burada işe alınanlara da haksızlık ediliyor. Biz yine de kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız sözümüzün arkasındayız. Ama öte yandan bir komisyon kurup inceleyeceğiz. İhtiyaç söz konusu olursa bu insanlar başta olmak üzere eleman alacağız. Biz bu hareketi yapmak zorundaydık. Bu benim kişisel meselem değil Esenyurt halkına yapılmış bir operasyon. Esenyurt halkının hakkını, hukukunu korumak da benim görevim” dedi.

Bunları kamuoyu bilsin

Kemal Deniz Bozkurt'un son dakikada belediyede atamar da yaptığını belirten Özer, “5 yıldır yapmadığın atamayı son 1 ay içinde niye yaptın? Birçok müdürlükte atama yapmışlar ismini vermeyeyim, belediye başkan yardımcılığına bile atama yapılmış. Ya ilkokul mezununa bile sorsanız sizin belediye başkanlığınız bitiyor nasıl atama yaparsınız der. Bu kötücül bir şey. Bunun kasten yapıldığını Esenyurt halkı bilsin. Kasayı da bomboş devraldık. Ben bunları yakınmak için söylemiyorum ama Esenyurt halkı bunları bilsin. Üstelik CHP'li birisinden devraldık biz bu belediyeyi. Zaten bu arkadaş seçim sürecinde bizim yanımızda olmadı, bizi desteklemedi. Hatta değişik bir takım tevatürlerde kulağımıza geldi, başka partilere çalıştığı, onlara yardımcı olduğu gibi. Ama bu yaptıkları da neyin ne olduğunu açıkça gösteriyor. Bunları kamuoyu bilsin” ifadelerini kullandı.

İnceleme yapacağız

“Asla klasik bir politikacı olmayacağım, yalana dolana, ahlaksızlığa başvurmayacak, kamu yararını gözeteceğim” diyen Ahmet Özer, “Burada bizimle halkı karşı karşıya getirmek için bir operasyon yapılmış. İş akdi feshedilen kardeşlerimiz de bu oyuna gelmesin. Tekrar bir inceleme yapacağız, ihtiyaç varsa onların içinden işe alım yapacağız. Bunu paylaştık da. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 'Bana da aynısını yaptılar, en doğrusu, yapılması gereken budur' dedi” açıklamasında bulundu.

BOŞ BİR KASA DEVRALDIK!

Damga'ya yaptığı açıklamanın ardından kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yayımlayan Ahmet Özer şu ifadeleri kullandı; “Seçim sürecindeki başarı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Öyle ki bu etik ve işe uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Mart’tan sonra da devam etmiştir. Değerli Esenyurt halkı; Biz seçim öncesi verdiğimiz, “kimsenin ekmeği ile oynamayacağız” sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir. Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt’umuza zarar vermektedir. Kasıtlı bir anlayışla yapılan işe alımlar, yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır. Ancak belirtmek isteriz ki ihtiyaç olduğu takdirde belediye başkanlığımızca yeni alımlar yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

HİZMET ETMEK İÇİN KOLLARI SIVAYACAĞIZ

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Çınar ve Örnek mahalleleri Kapalı Semt Pazarı’nda düzenlediği iftar programında Esenyurtlular ile bir araya geldi. “Bugün istedik ki halkımızla beraber olalım” diyen Özer, “Bu işin asıl kahramanları sizlersiniz çünkü siz halksınız. Uzunca bir dönem birlikte mücadele yürüttük. Sonuçta halkımız kararını verdi ve mazbatamızı aldık. Devir teslim törenini gerçekleştirdik ve hemen ardından işe başladık. Burada önemli olan konu ise; evet, seçimi kazandık ancak asıl ondan daha önemlisi seçimi kazandıktan sonraki süreci kazanmak. Seçimi kazandıktan sonraki süreci kazanmanın yolu da hizmetten geçer. Siz, halk olarak son sözünüzü söylediniz. Bundan sonra söz söyleme işi ise bize ait. Sözü söyleme biçimleri vardır. Örneğin bir şair şiiriyle konuşur, bir yönetmen filmiyle konuşur, bir yazar romanıyla konuşur, bir belediye başkanı da hizmetleriyle konuşur. Dolayısıyla bundan sonra dur durak yok. Halkımıza gece demeden, gündüz demeden hizmet etmek için kolları sıvayacağız. Aşkla ve şevkle bu şehir için çalışacağız. Bu bizim en temel düsturumuz. İkinci düsturumuz ise adil, kapsayıcı, eşit ve ulaşılabilir bir yerel yönetimi sizlerle beraber inşa etmektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.