Esenyurt'un günahı ne!

Esenyurt'un günahı ne!
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve kendinden önceki iki başkan Çapan ile Kadıoğlu ilçenin mevcut durumu hakkında açıklama yaptı. Gürbüz Çapan, en yoğun verdiği imarın 1 emsal olduğunu belirtirken, Necmi Kadıoğlu, çok katlı yapılaşmanın İstanbul'un bir gerçeği olduğunu söyledi. Mevcut Başkan Bozkurt ise "Ben burada iken hiçbir yoğunlaşmaya müsaade etmeyeceğim" diye konuştu

1 milyonu aşkın nüfusuyla 57 ili geride bırakan Esenyurt, trafik, suç oranı ve beton yoğunluğu ile gündemde. İlçenin bu durumu tartışılırken, eski belediye başkanları Gürbüz Çapan, Necmi Kadıoğlu ve mevcut Başkan Kemal Deniz Bozkurt'tan önemli açıklamalar geldi. Belediye Başkanı seçildiğinde ilçede su ve telefon olmadığını belirten Gürbüz Çapan, "Ben ANAP'ın seçim ofisinin telefonunu kullanırdım. Esenyurt'u o zaman 500 bin nüfusa göre planladık. Yolları ona göre açtık. Bu yolları görenler, "kendini Menderes mi zannediyorsun" diyorlardı. 15 yılda toplamda 157 milyon dolar para kullandım. 450 km yol, su şebekesi, kanal yaptık" dedi.


BENİM EN YOĞUN VERDİĞİM İMAR 1 EMSALDİR

Başkanlığı sürecinde 6 okul yaptığını dile getiren Çapan, "Arsa ürettim sattım. Ben Esenkent'i imara açtım. En yoğun verdiğim imar 1 emsaldir. Yani bin metre yere bin metre inşaat yapabilirsin. Ben Esenkent'te 1 milyon 100 bin metrekare yere 7 bin konut yapmışım. Adam burda 300 bin metrekare yere 8 bin konut, dev gibi 2 tane otel, dev gibi bir hastane bir de Akbatı'yı yapmış" eleştirisinde bulundu. "Gecekondu dediğin her zaman tek katlı değil" diyen Çapan, "Üst üste yapılınca cezaevine dönüşüyor. Bunları kurtarabilirdik. Yağmur yağınca belimize kadar çamura saplanıyorduk. Rüyamda çamur görüyordum" ifadelerini kullandı.


 

YÜKSEK BİNALARA MAL MAL BAKAN TÜRKLERİ GÖRDÜM

Çapan'dan sonra Belediye Başkanlığı'na seçilen Necmi Kadıoğlu ise "Gürbüz Bey yapılaşmaya açtı. Ben açmış yapılaşmayı yaptırdım. Ben açmadım yetkim yoktu" dedi. Esenyurt'un 2005'te İBB'ye bağlandığını belirten Kadıoğlu, "Eski planlar ufak tefek değişiklikler yapılarak onaylandı. İnşaatlara ruhsat verildi. Büyükşehirin yaptığı plana göre uygulama planı yapmak zorundasınız. Çok katlı yapılaşma İstanbul'un bir gerçeği. Ya tarlaları inşaat haline getireceksiniz ya da dikine gideceksiniz. Ben New York'ta kaldım. O yüksek bloklara mal mal bakan Türkleri gördüm. Böyle aaa diye! Ya gavurun yaptığı güzel de bizim ki kötü mü?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.