Esenyurt'ta pankart arbedesi!

Esenyurt'ta pankart arbedesi!
Esenyurt Belediyesi'nin, Battal Gazi Mahallesi Haramidere mevkiinde bulunan Van ve Sinop kültürevlerini kapatma kararı ilçeyi birbirine karıştırdı. Önceki gün zabıtaların mühürlediği iki kültürevine asılan pankartları kaldırmaya giden Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan ve yanındakiler ile kültürevi yöneticileri arasında arbede çıktı. Mühürleme kararı ise mahkemeye taşındı

Esenyurt Battalgazi Mahallesi Haramidere mevkiinde bulunan Van ve Sinop kültürevleri hakkında ilçe belediyesi kapatma kararı aldı. Haziran ayında alınan kararda, "Haramidere arasında herhangi bir koruma bandının bulunmaması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir" denildi. Kapatma kararının ardından önceki gün zabıta ekipleri iki kültürevinin kapısına kilit vurdu. Kültürevi yöneticileri ise kararı mahkemeye taşıdı. Mühür vurulmasının ardından ise her iki kültürevine de "12 Nisan 2019 Esenyurt'ta CHP zulmünün başladığı tarih. Zulmün şehri Esenyurt Kemal Deniz Bozkurt" yazılı pankartlar asıldı.


Yatıştırmaya gittim

Akşam saatlerinde ise Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan ve yanındakiler pankartların kaldırılması için bölgeye gitti. Günerhan ve kültürevi yöneticileri arasında başlayan tartışma arbadeye dönüştü. Günerhan yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik hakaret içeren afişleri kaldırmak üzere Van Kültür Evi'ne giden Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, orada bulunan provokatörler tarafından saldırıya uğradı. Ben de arbedeyi sonlandırmak için bölgeye gittim. Ancak arbade çıkaranlar bana da benzer provakatif saldırıda bulundu. Daha sonra çekilen videolarla yanlış algı oluşturuldu. Ortaya atılan iddialar tamamemn yalandır" diye konuştu.

esenyurt pankart
 


Siyasi ayrımcılık yapılıyor

Belediyenin kapatma kararını mahkemeye taşıyan Sinop ve Van kültürtürevi yöneticileri mühürleme kararının siyasi olduğunu savundu. Aynı bandın üzerinde, çok sayıda konut, sağlık ocağı ve muhtarlık binasının bulunduğunu belirten yöneticiler, kendilerine ayrımcilık yapıldığını belirtti. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un kendilerini sindirmeye çalıştığını ifade eden kültürevi yöneticileri, bu baskıya asla boyun eğmeyeceklerini dile getirdi.

esenyurt pankart


Vanlılar bunu unutmayacak

Van Kültürevi'nden yapılan açıklamada ise "Yapamıyorsun Esenyurt Belediyesi, yapamıyorsun Kemal Deniz Bozkurt. Van Kültürevi'ni mühürlemek, kapısına kilit vurmak ne anlama gelir. Gerçi onu bile beceremedın. Esenyurt'ta yaşayan 80 binden fazla Vanlı bu yapılanları unutmayacaktır. Kültürevleri takıntını anlamakta zorlanıyoruz. Yapılanı yıkmak, engellemek, durdurmak kime ne kazandırır? Vanlıların kültürlerini, örfünü, geleneğini yaşaması kime zarar verir? Derdiniz nedir ne yapmaya çalışıyorsunuz. Yanınıza aldığınız kendini bilmez ve Vanlıların kültürünü değil şahsi çıkarlarını düşünenVanlı olan üç beş kişinin yanlış yönlendirmesi ile 80 binden fazla Vanlı hemşerilerimizin gururu, onuru ve itibarı ile oynadığınızı, günü geldiğinde bunun cevabını alacağınızı unutmayın" ifadeleri kullanıldı. 

DAMGA ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.