Esenyurt'ta tabela var hizmet yok!

Esenyurt'ta tabela var hizmet yok!
Esenyurt Orhangazi Mahallesi’nde yapılan sağlık ocağının 1 buçuk yıl önce tabelası asıldı. Tabelası asıldı ama ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir türlü hizmete girmedi. Orhangazi'de bir tane sağlı ocağı olduğunu ve ihtiyaçlara cevap vermediğini belirten mahalleli ise tabelası asılan sağlık ocağının hizmete başlamasını talep etti

Esenyurt Orhangazi Mahallesi'nde 1 buçuk yıl önce tabelası asılan ama bir türlü hizmete girmeyen sağlık ocak mahalleliyi isyan ettirdi. Organgazi Mahallesi'nde bir tane sağlık ocağı bulunduğunu ve ihtiyaçlara cevap veremediğini dile getiren vatandaşlar,  Kaymakamlık, belediye ve ilçe yönetimleriyle görüşerek tabelası asılan sağlık ocağının hizmete girmesini istedi. Mahalle sakinleri, “Biz mahalle halkı olarak bu tabelayı buradan indirmeyeceğiz. Devletten, kaymakamlıktan, belediye başkanından, il sağlık müdürlüğünden, ilçe yönetimlerinden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Bu işe el atmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.


Birileri el atmalı

Tabelanın asılmasının mahalleliyi umutlandırdığını söyleyen, mahalle sakini Akademisyen Ahmet Tamahkaroğlu, “Orhangazi Mahallesi yaklaşık 15 bin nüfusluk bir mahalle. KİPTAŞ Sitesi yapılmadan önce diğer mahalleler gibi nüfusu orta aralıktaydı. Ama mahallede sitelerin çoğalmasıyla birlikte hem demografik yapı değişti hem de nüfusun artmasıyla birlikte sağlık ocağı yetersiz kaldı. Önceden tek katlı olan evler kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yıkılıp siteler, apartmanlar inşa edildi. Böylece mahallenin nüfusu bir anda arttı. Bu gelişimle birlikte sağlık ocağı artık bu nüfusun ihtiyacını karşılayamıyor. Mahallede yaşayanların çoğunun sağlık ocağı sıkıntısında dolayı farklı mahallede nüfus kayıtları bulunmaktadır. Kaymakam ve belediye başkanıyla görüştük. Onlar da bir sağlık ocağı yapılması gerektiği konusunda bize hak verdiler. Sağlık ocağının yapılacağı yeri gösterdik ve onayı aldık. Daha sonra getirip tabelayı astılar. Bu tabela mahalle halkını umutlandırdı. Sebebini bilmediğimizden dolayı artık tabelanın varlığı bizi üzmeye başladı. Bir buçuk yıldır bu tabela öylece bekliyor. Yapılan açıklamaya göre burayı yapacak bir ekonomi gücün olmayışı. Tekrardan iş yine bize düştü. İş insanlarından destek vermek isteyenler oldu fakat bir tarafından biz tutalım diğer taraftan da devletin desteği olsun dediler. Buranın dış yapımı birileri tarafından yapıldığında, içeriğinin oluşması içinde desteğe ihtiyacımız var. Bir an önce birilerinin bu duruma el atması gerekiyor” dedi.


Talebi karşılamıyor!

Mahalle sakini Yaşar Gül ise 30 yıldan beri Orhangazi'de oturduğunu belirterek, “Sağlık ocağının yapılması kesinlikle olmazsa olmazımızdır. Büyük bir ihtiyaç talebimizdir. Nüfusun bir anda artmasıyla birlikte talep karşılanamıyor. İnsanlar istemeyerek farklı mahalleye gitmeye başladı. Emekli ve yaşlı nüfusumuz yüzde 30’a vardı. Onlar için bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu tabelanın böylece bekletilmesi bizi üzüyor. Mahalle için çok güzel bir yer bulundu fakat bir buçuk yıldır bekliyoruz. Bu tabelayı buradan indirmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.


Randevu bile alamıyoruz

Bir diğer mahalleli Yücel Korkmaz da “Mahallemiz nüfus açısından kalabalık. Sürekli bu durumu muhtara soruyoruz. İl sağlık müdürlüğünden haber beklediklerini söylüyor. Bizde bekliyoruz. Sağlık ocağının buraya yapılması şart. İki minibüs değiştirip başka yere gideceğimize buraya yapılması en doğrusu. Tek bir sağlık ocağı olduğu için hiçbir şekilde randevu alamıyoruz dedi. Adil Kara ise “Halk olarak bir yetki açtık. Olması gereken büyük bir ihtiyaç. Şuana kadar muhtarımızın da verdiği uğraşlardan sonra bir netice ortaya çıkmadı. Çoğumuz farklı sağlık ocaklarına kayıtlıyız. Biran önce yapılmasını bekliyoruz” talebinde bulundu. Zeynep Ulu isimli mahalli de “Bir yıldan fazladır o tabelanın bekletilmesi herkes için büyük bir ayıptır. Bu mahallenin yerlisiyim. Nüfusun artışı tek bir sağlık ocağını kaldırmıyor. Biran önce yapılması en büyük talebimizdir” diye konuştu.

ÖZEL HABER: Zehra Çelik
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.