Etek boyu ölçen hakim geri döndü

Etek boyu ölçen hakim geri döndü
Duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunu kısa bulup tutanak düzenletince HSK tarafından açığa alınan hakim Mehmet Yoylu 5 ay sonra göreve döndü. HSK, 'soruşturmanın selameti' için Yoylu'yu eski görev yerine değil, Gebze'ye gönderdi

Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde 29 Mayıs'ta görülen bir davada hâkim ile davacı avukatın arasında 'etek boyu' krizi çıktı. Avukat Tuğçe Çetin söz alıp ayağa kalktığı sırada, hakim Mehmet Yoylu etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu söyledi. Hakim Yoylu'nun etek hakkındaki görüşlerini almak istediği mahkeme salonundaki iki avukat kadın meslektaşlarına sahip çıktı. Hakim Yoylu bunun üzerine etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Tuğçe Çetin izin vermeyince de etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu tutanağa yazdırdı ve İstanbul Barosu'ndan gereğinin yapılmasını talep etti. 

Durakoğlu: Arkasında kim varsa bulacağım
Bu olayların ardından hakkında soruşturma başlatılan Yoylu açığa alındı. Ancak Yoylu'nun yine HSK kararıyla 24 Ekim'de görevine iade edildiği ortaya çıktı. HSK kararında, "Soruşturmaya konu eylemlerin göreve devama engel teşkil etmediği anlaşıldığından tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına" denildi. Yoylu'nun soruşturmanın selameti açısından Gebze Hakimi olarak görevlendirilmesine de karar verildi. İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ise "Bir yargıç düşünün, yargıç arkadaşının arabasını kurşunlasın. Avukatı yumruklasın. Avukatın etek boyuyla uğraşsın. Bunun arkasında kim var; bulacağım" tepkisini gösterdi. 

Meslektaşları Çetin'e sahip çıktı
Hakim Mehmet Yoylu, davacı avukatına da meslektaşının etek boyu hakkında fikrini sormuş,  “Özgürlük alanı ile ilgilidir. Müdahale edilmemesi gerekir” cevabını almıştı. Yoylu, daha sonra adliyenin yazı işleri müdürünü duruşma salonuna çağırmış ve onun da etek hakkında fikrini almak istemişti. Avukat Tuğçe Çetin ise hâkimin tepkisi karşısında şoke olduğunu söylemişti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.