Evdeki hesap çarşıya uymadı

Evdeki hesap çarşıya uymadı
Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından ilçe Meclisi'ne getirilen plan değişikliği 2021 Temmuz ayı oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi. Fakat Bakırköy Meclisi'nde değişikliğe 'evet' diyen CHP Grubu, İBB Meclisi'nde ret oyu verdi. Belediye Başkanı Kerimoğlu da Meclis'e kendi getirdiği değişikliği reddetmek zorunda kaldı. Değişiklik AK Parti ve MHP'nin oyları ile Şubat Meclisi'nde kabul edildi

Yeşilköy Mahallesi 626 ada 14 numaralı parselde yapılan plan değişikliği yapıldı. Değişiklik, 2013, 2014 ve 2021’de hem ilçe hem de İBB Meclisi tarafından reddedilmişti. Yapılan değişiklikle bin 26 metrekare olan inşaat alanı, Bakırköy Belediyesi tarafından bin 550 metrekare büyütülerek, 2 kat olan bina yüksekliği 4 kata çıkarıldı. Plan değişikliği Bakırköy Belediye Meclisi tarafından Temmuz 2021’de ‘Oy birliği’ ile kabul edildi.


Oy çokluğu ile geçti

İlçe meclisinden ‘Oy birliği’ ile geçen plan değişikliği Bülent Kerimoğlu ile Ekrem İmamoğlu’nu karşı karşıya getirdi. İBB’nin CHP Grubu İmar Komisyonu Üyeleri Sedat Özkan, Sebahattin Öztürk ve Erkan Erdoğan, ilçe meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen plan değişikliğine ‘ret’oyu kullandı. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da imar planı değişikliğinin görüşüldüğü meclis toplantısına katıldı. Kerimoğlu, ilçe meclisine kendisinin havale ettiği ve meclis üyelerinin ‘oy birliği’ ile kabul ettiği plan değişikliğine, grup kararına uyarak İBB’de ret oyu verdi. Değişiklik AK Parti ve MHP'li üyelerin desteği ile oy çokluğu ile kabul edildi.


 

CHP'LİLERİ ANLAYAMADIK!

CHP’li bir belediyenin yaptığı plan değişikliğine evet diyen ve değişikliğin İBB Meclisi'nde Cumhur İttifakı oyları ile geçmesi ise ayrı bir tartışma başlattı. AK Partili İBB Meclis Üyesi Halit Cebeci, söz konusu alanla ilgili geçmiş dönemlerde yapılan yanlışdan dolayı mağduriyet yaşandığını, söz konusu alanın etrafındaki tüm yapıların 4 katlı olduğunu söyledi. Cebeci, kendi yaptıkları plana İBB Meclisi'nde ‘hayır’ diyen CHP Grubu'nu ise anlayamadığını ifade etti.


Güneş engelleniyor!

İBB Meclisi İmar Komisyonu'nun CHP'li üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede, değişikliğin plan tekniğine uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca taban alanının 240 metrekareden 254 metrekareye çıkarıldığı, bölgeye ilave yapı ve nüfus artışı getireceği, geçiş hakkı yok denilen 14 nolu parselin giriş hakkının 11 parselde olduğu ve yapılan değişiklikle aynı ada içinde bulunan binaların cephelerinin güneşinin de engelleneceği belirtilerek uygun görülmediği ifade edildi. AK Partili İmar Komisyonu üyeleri ise söz konusu parselin binaların arasında kaldığını, yol hakkının planlara uygun olmadığını, geçmişte yapılan yanlış planlama sebebi ile hak kaybının yaşandığını ve yapılan işlemin aslında bir nevi hak kaybı iadesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Grup kararına uyduk

Hem ilçe hem de İBB Meclis üyesi olan CHP'li Cavit Ganiç, Emel Tığlı, Mahir Çelik ve Recai Delibaş’ın ilçe meclisinde 'evet' dedikleri karara İBB Meclisi'nde ‘hayır’ demeleri ise dikkat çekti. CHP'li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman'ın ise Bakırköy Meclisi'nde oylamanın yapıldığı oturuma şehir dışında olduğu için katılmadığı öğrenildi. İlçe Meclisi'nde yapılan toplantıda evet, İBB'de hayır diyen Cavit Ganiç, Damga'ya yaptığı açıklamada, “İBB'de arkadaşlar değerlendirdiler. Ret yönünde grup kararı çıktı. Biz de grup kararına uyduk” açıklamasını yaptı.

HABER: SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.