Evet dediği için CHP'ye de tepki var: Evlerimize göz diktiler!

Evet dediği için CHP'ye de tepki var: Evlerimize göz diktiler!
Eski adı 1 Mayıs Mahallesi olan Ümraniye Yenişehir Mahallesi sakinleri ileç ebelediyesinin yaptığı 1/1000'lik planlara isyan etti. CHP Grubu'nun da evet dediği planların adaletsiz olduğunu savunan mahalleli, mağdur edildiklerini savundu. Mahalle sakinleri CHP'den toplu istifalar gerçekleştiğini belirterek, evlerine göz dikildiğini belirtti

Yenişehir Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planları 25 Eylül 2020 tarihinde Ümraniye Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Oy birliği ile kkabul edilen planlara mahalle sakinlerinden tepki geldi. CHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer'in halkın taleplerinin arkasında duracağına söz verdeiği halde kendilerini yalnız bıraktığını belirten mahallle sakinleri, evlerine göz dikildiğini savundu. Planlarda yeşil ve donatı alanlarında kalanlar için 1.25 emsal verilirken, emsal konut alanlarında kalanlara 2.5 emsal verildi. Bunda hem haksızlık hem de rant olduğunu savunan mahalleli planları yargıya taşıyacaklarını belirtti.


CHP İLÇE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNE TEPKİ

CHP'nin kendilerine sahip çıkmadığını belirten mahalle sakinleri, 11 Termmuz'da Kırmızıgül Düğün Salonu'nda halk toplantısı düzenledi. Toplantıya mahalle sakinlerinin yanısıra Şehir Plancısı Ülgen Şendil, Avukat Can Atalay ve Mimar Deniz Öztürk katıldı. Mahalle sakinleri planlara evet dediği için CHP'ye tepki gösterirken, İlçe Başkanlığı ve CHP'li meclis üyelerinin yanlarında durmadığını savundu. Mahalle olarak mücadeleye devam edeceklerini belirten vatandaşlar, en son yapılan toplantıda CHP İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer'in toplantısı terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Özer'e tepki gösterenlerin çoğunluğunluğunu CHP'li olduğu öğrenildi.


MAHALLELİYE SÖZ VERDİLER!

CHP Ümraniye Meclis Grup Başkanvekili Ali Kılıç, geçmişte yaptığı açıklamada, "1977’den bu yana 1 Mayıs Mahallesi olarak anılan mahalle artık imarsız bir durumdan imarlı bir duruma geçebilme yolunda önemli bir sürece girdi" açıklamasını yapmıştı. CHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer de "Taleplerinizin sonuna kadar arkasında duracağız. CHP olarak sonuna kadar, kararlılıkla yanınızda olmaya devam edeceğiz" demişti.


ÖZEL HABER/EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.