Faturaları ödemek zorunda değilsiniz

Faturaları ödemek zorunda değilsiniz
Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu ve vatandaşların, mevzuata aykırı olarak kesilen faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti. Yılmaz, “Faturasını ödeyenlerin mağduriyetleri giderilecek. Her şikayeti tek tek inceliyoruz” dedi

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'a yönelik olarak başlatılan soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın iki ayağıyla ilgili gelişme olduğunu kaydeden Yılmaz, “İGDAŞ tarafından mevzuata aykırı fatura düzenlenmiş. 75 günlük fatura kesilmiş. Güvensiz bir ortamda hizmetin yürütülmesi mümkün değil. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ'a talimatı verdik, buna uymak zorundalar” ifadesini kullandı. İGDAŞ'a gereğini yapma çağrısında bulunan Yılmaz, “Gereğini yapmazsa çok ağır cezaları var bunların. Faturalar mevzuata aykırı düzenlenmiş. Sayaç faturanın terazisidir. Terazi bozulursa güven kalmaz. İnsanların güveni kalmazsa da mevcut huzur ortamını kaybetmiş oluruz. Bunun önüne geçmekle yükümlüyüz” dedi.
 


YÜZ BiNLERCE ŞiKAYET VAR

Faturalara ilişkin şikayetlerin yüz binleri geçtiğini kaydeden Yılmaz, “Yüz binleri bulan şikayetler var. Bunun altında siyaset aramak doğru değildir. Faturasını ödeyenlerin mağduriyetleri giderilecek. Her şikayeti tek tek inceliyoruz, vatandaşlar bize göndersin. Biz her şirketi inceliyoruz, şu an başka şirket yok. Bizim harekete geçmemizin nedeni, faturaların iptal edilmesi için. Faturalar ödendikten sonra biz bu hakkaniyetsiz durumu giderememiş oluruz. Bu yanlış faturaları ödemek zorunda değiller. Doğru faturayı ödemek zorundalar mevzuata göre. Ayrıca Bir siyasetçi 'İGDAŞ itibarsızlaştırılıyor' dedi. Bunu siyasete çekmek çok yanlış. Yanlışı EPDK mı yaptı? Açık, net, faturalar ortada. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ'a talimatı verdik, buna uymak zorundalar. Uygun faturayı üretmek zorundalar” diye konuştu.


SiYASi TARTIŞMA BÜYÜK HATA OLUR

Yaptıkları uyarı ve açıklamalar nedeniyle kendilerini siyasi bir tartışmaya çekmek isteyenler olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu büyük bir hata olur. Biz vatandaşı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.