Fay hattında çılgınlık

Fay hattında çılgınlık
İstanbul 4 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Kanal İstanbul için toplandı. Kurulun, kararınını önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenilirken, projenin güzergahında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün tabanında 3 adet aktif fay hattı tespit edilmesi vatandaşların tedirgin olmasına neden oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kanal İstanbul için İstanbul 4 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan görüş istedi. 15 Aralık 2016 tarihinde istenen görüşün ardından Kurul, önceki gün bakanlığın talebini görüştü. Kurul kararının, önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci de 27 Şubat’ta başlatılmıştı.

Tabanda 3 adet aktif hat var
45 kilometre uzunluğundaki kanal, Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçiyor. Baklalı köyünü geçtikten sonra da Terkos Gölü’nün doğusundan Karadeniz’e ulaşması planlanıyor. ÇED sürecinde projenin güzergâhında yer alan Küçükçekmece Gölü tabanında 3 adet aktif fay hattı olduğu belirlenmişti. Uzmanlar fayların harekete geçebileceği uyarısında bulundu. TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu tarafından yayımlanan raporda da projenin yaşamsal bir yıkıma ve felakete yol açabileceği vurgulanmıştı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.