Fırsatçı turistler!

Fırsatçı turistler!
Türkiye’nin ekonomisindeki dalgalanmalar nedeniyle ceplerindeki dövizin değeri daha da artan turistler, krizi fırsata çeviriyor. Lüks mağazaların önünde kuyruklar oluşturan turistler ayakkabı, mont, takı gibi ürünleri çok ucuz fiyata alarak ülkelerine dönüyor.

Türkiye'de döviz kurlarının yükselmesi sebebiyle ceplerindeki Dolar ya da Euro daha da değer kazanan turistler, İstanbul'daki lüks markaların mağazalarının önünde alışveriş kuyruğu oluşturdu. Nişantaşı, Bağdat Caddesi, İstinye Park, İstiklal Caddesi gibi merkezlerde bulunan Bvlgari, Louis Vuitton, Chanel, Hermes mağazaların önündeki kuyruklar gün boyunca azalmadı. Mağaza görevlilerinin sırayla aldığı turistler zaman zaman içeri girebilmek için 45 dakika mağaza önünde bekledi.

En ucuz yer
Arap turistlerin çoğunlukta olduğu kuyruklarda dolarla alışveriş yapan turistlere mağaza yetkilileri kurun anlık değişimiyle ilgili güncel bilgi verdi. Turistler, alışverişte başta çanta olmak üzere ayakkabı, mont ve takı gibi ürünlere ilgi gösterdi. Turistlerin ilgi gösterdiği çantaların fiyatlarının 3 bin liradan, kıyafetlerin ise 2 liradan başladığı belirtildi. Mağazadaki ürünlerin fiyatlarına ilişkin konuşan bir turist, "Türkiye şu an alışveriş için en ucuz yer. Doların çok uzun süre böyle kalacağını düşünmüyorum. O zamana kadar yapabileceğimiz kadar alışveriş yapmak istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.