Gazetemize saldırdılar üç maymunu oynadılar

Gazetemize saldırdılar üç maymunu oynadılar
18 Temmuz 2016 tarihinde gazetemize saldırı gerçekleştiren yaklaşık 20 kişiden 3'ünün yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada savunma yapan saldırganlardan Koray Acarlı ve Muhammed Ömer Tüncel, taşkınlığı önlemek için gazete ofisine geldiklerini iddia etti. Tanık olarak dinlenen özel güvenlik görevlisi Suat S. ise organize bir saldırı gerçekleştiğini ve saldırganların kendilerini tehdit ettiğini söyledi

18 Temmuz 2016 tarihinde dönemin AK Parti Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı Koray Acarlı ve Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, gazetemizin merkez ofisine saldırmış, her tarafı kırıp dökmüştü. 2.5 yılın ardından saldırganlardan Koray Acarlı ve Muhammed Ömer Tüncel hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Mümin Altunbay şehir dışında olduğu için katılmadığı duruşma 16 Nisan 2109 tarihine ertelendi. 

Dosya bilirkişiye gönderildi
Büyükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya müşteki sıfatıyla Gazete Damga Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tarakçı da katıldı. Gazete merkezinin bulunduğu AVM'nin güvenlik görevlilerinden Suat S. de tanık sıfatıyla dinlendi. Şikayet ve savunmaların ardından, tüm sanıkların teşhise elverişli fotoğrafları temin edildikten sonra dosyanın ayrıntılı görüntü çözümü için resen seçilecek bilirkişiye gönderilmesine karar verildi.

Sözde durdurmaya gelmiş!
Duruşmaya katılan saldırganlardan dönemin AK Parti Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı ve mevcut AK Parti İstanbul Gençlik Kolları yönetiminde olan Koray Acarlı, gazetenin basılacağı yönünde bir duyum aldıklarını ve taşkınlığı önlemek için gazete merkezine gittiklerini iddia etti. Sadece 3-4 kişinin gazetenin ofisine girdiğini belirten Acarlı, saldırganları durdurmaya çalıştığını, olayın üzerinden 2 yıl geçtiğini ve birçok şeyi hatırlamadığını savundu. 

Tanık savunmayı çürüttü
Diğer sanık Muhammed Ömer Tüncel de saldırganları durdurmak için gazete merkezine gittiğini iddia etti. Gazetenin bulunduğu AVM'de güvenlik görevlisi olarak çalışan Suat T. de tanık olarak dinlendi. 15-20 kişilik bir grubun zorla içeri girdiğini, içlerinden bir kişinin kendilerini tehdit ettiğini belirten Suat T.,  kimsenin birbirini engellemeye çalışmadığını ifade etti.

Saldırganlar kamerada
18 Temmuz 2016 tarihinde gece yarısı gazetemize gerçekleştirilen saldırı AVM ve ofisimizde bulunan kameralara yansımış, saldırganlar bütün çıplaklığı ile günyüzüne çıkmıştı. Kamera kayıtlarında grubun organize hareket ettiği, şu anda yargılanmasına devam edilen Koray Acarlı, Muhammed Ömer Tüncel ve Mümin Altunbay'ın ifadelerinde beyan ettiğinin aksine hiçbir engellemede bulunulmadığı görülüyor. Ofisin kapısını kırarak içeri giren saldırganların her şeyi kırıp döktüğünün görüntüleri de mevcut. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.