Geçmişte bizi çok engellediler!

Geçmişte bizi çok engellediler!
Katıldığı televizyon programında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 7 Ocak'ta çok sayıda açılış yapacaklarının müjdesini verdi. “Beylikdüzü için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Çalık, “Yerelde siyaset olmaz hizmet olur diyoruz. Ama geçmişte bizi çok engellediler. Bugün hizmete sunacağımız birçok çalışmanın önünü kestiler. Neyse ki bunları aşmayı başardık” dedi

Halk Tv'de yayınlanan Serhan Asker'le Görkemli Hatıralar programına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçede devam eden çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi. Çalık, 7 Ocak'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla çok sayıda açılış yapacaklarını ve tamamlanan projeleri halkla buluşturacaklarını müjdeleyen Çalık, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu son olarak 23 Nisan'da ağırlamıştık. O dönem 23 park yapmış ve bunların açılışını gerçekleştirmiştik. 6 tane de tesisimizin temelini atmıştık. Şimdi o tesislerden birinin bir benzerini Sivas Lisesi'ni yapıyoruz. Hem Sivas Gençlik Merkezi'ni de bitirmiş olacağız. 2 tane kreşimizin temelini atmıştık, bir engelsiz yaşam merkezimiz var. Onlar hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

Engelleri aştık

Beylikdüzü'nde hizmete geçirecekleri çalışmaları geçmişte Ekrem İmamoğlu döneminde yapmak istediklerini fakat siyasi engellemelere maruz kaldıklarını da anlatan Çalık, “Buraların 3 köyü vardı. 3 köy 3 meydan projesinin sözünü vermiştik. Ama maalesef geçmişte bizi çok engellediler. Bu meydanları yapmayalım diye önümüze türlü türlü zorluklar çıkardılar. Neyse ki bunları aşmayı başardık. Bu yatırımlarımızı yapmamızın önünde çok ciddi sorunlar vardı. Bir tanesi Gürpınar Köy Meydanı idi orada bir karakol binası var. Biz şimdi orayı yeniliyoruz. Köy Meydanı'nı da yeniliyoruz. İçişleri Bakanlığı'na teslim edilmek üzere 3 bin metrekarelik emniyet merkezi yaptık. Onun açılışını genel başkanımızla birlikte yapacağız” diye konuştu.

Vatandaşın her zaman yanındayız

Beylikdüzü Belediyesi olarak vatandaşın her zaman yanlarında olduklarını belirten Çalık, “Biz şunu önemsedik, vatandaşın en zor anında yanında olmayı. Pandemide dayanışması, paylaşmayı birlikte olmayı öğrendik. O süreçte CHP'li tüm belediyeler sahadaydı. Gerçekten çok çalıştık. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Pandemide biz evlere kapanmadık hep vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Bir yaşam bahçesi yaptık. Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyursun dedik. 457 tane atalık tohumumuz var. Onları ekiyoruz, oradan elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 150 ton sebze ve meyveyi ihtiyaç sahiplerine, bu kentin yoksullarının masasına getirdik. Aşevi kurduk, mutfağın da açılışını yapacak başkanımız. Afet anlarında lojistik merkezi olarak da kullanacağımız 1000 metrekarelik bir mutfak. Çocuklarımıza da öğrencilerimize de burada çorba ikramında bulunuyoruz. Yatağa aç çocuk girmesin diye çalışıyoruz. Komşularımız zorluk çekmesin diye çalışıyoruz. Yaklaşık 200 bin insanın beslenebileceği mutfağımızı açacağız. Yine 65 tane park yaptık. Onların da 20 tanesini daha açacağız” dedi.

Kimse hayalini kaybetmesin

Atanamamış beden eğitimi öğretmeni olan ve çalıştığı inşaatta hayatını kaybeden Fedai Altun için spor salonu yaptıklarını da anımsatan Çalık, “Fedai Altun Kapalı Spor Salonu yapıyoruz. Fedai Altun atanamayan bir beden eğitimi öğretmeniydi. Atanamadığı için inşaatlarda çalışıyordu. 23 yaşında onu inşaatta kaybettik. Yetim bir evlattı. Amcasından izin aldım. İsmini burada yaşatmak istiyorum dedim. Şimdi bir kapalı spor salonu yapacağız. Bir daha hiçbir evladımızın hayallerini kaybetmeyeceği bir Türkiye oluşturmak zorundayız. Daha sıralayamadığım birçok açılış var. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 






 

Beylikdüzü vefa gösterecek

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü'nün, Ekrem İmamoğlu döneminden bu yana Vefa Ödülleri dağıttığını da anımsatan Çalık, “Vefanın ne kadar kıymetli bir duygu olduğunu biliyoruz. Beylikdüzü gerçekten vefalı. CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Vefa Ödülleri düzenliyor. Bunun baş mimarı Ekrem İmamoğlu. Bu yıl da 7 Ocak'ta Beylikdüzü Vefa Ödülleri'ni yine dağıtacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.