Gölge etmesinler başka ihsan istemez

Gölge etmesinler başka ihsan istemez
Millet İttifakı Beylikdüzü'ne çıkarma yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği kreşten lojistik merkezine, polis merkezinden Kuran kursuna kadar 14 tesisten oluşan temel atma ve açılış törenine katıldı

3 isim de “Gürpınar Polis Merkezi Amirliği” ile “Mevlana Camii Müftülük, Kuran Kursu ve Taziye Evi” açılışı için davet edilen kamu görevlilerinin törene katılmamasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Devletin sahibi, 84 milyondur. Kimse çıkıp da ‘Devletin sahibi benim’ diyemez” derken,  Akşener, “Gerçekten çok üzgünüm” açıklamasında bulundu

5 yıllık ilçe belediye başkanlığının ardından, İBB Başkanlığı döneminde de engellemelerin devam ettiğini dile getiren İmamoğlu ise “Kimse bu devletin sahibi değil. Hiçbir hizmetin bir partisi olamaz. CHP projesi, İYİ Parti projesi olmaz; devletin projesi olur. Milletin, kurumların projesi olur. Ve biz onları yapar, halka teslim ederiz” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin kreşten lojistik merkezine, polis merkezinden Kuran kursuna kadar 14 tesisten oluşan temel atma ve açılış töreni; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Hizmet almak istemiyorlar

Törende konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçldaroğlu, “Bizi mutlu etmeyen; devlete teslim edilen binaları teslim alacak kişilerin burada olmaması. Devletin sahibi 84 milyondur. Kimse çıkıp da, ‘Devletin sahibi benim' diyemez. 84 milyon, devletine sahip çıkmak için yeri geldiği zaman şehit olur, yeri geldiği zaman alın teri döker. Sadece kendi coğrafyamızda değil, dünyanın hangi coğrafyasında olursak olalım kendi ülkemizin geleceği için, bayrağımız için her türlü özveride bulunur. Hizmet yapıyorsunuz, hizmet almak istemiyorlar. Teslim etmek istiyorsunuz, telim almaktan korkuyorlar. Eğer bir yönetim, bir kamu kuruluşunun kendileri için yaptığı bir binayı teslim almaktan korkuyorsa o ülkeyi sağlıklı ve tutarlı yönetemez. Yönetme gücünü kaybetmiştir. Biz toplumu kaynaştırmak istiyoruz, toplumu barıştırmak istiyoruz” dedi.


Devlet bizim devletimiz

“Siyasiler elbet birbirlerini eleştirirler, bu işin doğasında var zaten. Ama biz kalkıp devletimizi eleştirmeyiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Devlet bizim devletimiz. Bayrak bizim bayrağımız. Polis bizim polisimiz. Belediye başkanları bizim belediye başkanlarımız. Gücü nereden alıyorlar? Halktan alıyorlar. Siz milletten güç alan kişiyi devre dışı bırakmak istiyorsunuz, ayrımcılık yapmak istiyorsunuz” diye konuştu. Daha sonra Meral Akşener'e seslenen Kılıçdaroğlu, “Sayın genel başkanım inşallah bu ayrımcılıkların tamamını ortadan kaldıracağız. 84 milyonu barıştıracağız” ifadelerini kullandı.


Sayın başkanı uyardım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Bugün polis merkezi açıyoruz, açılışa gelecek biz bir kamu görevlisi bulamadık. Ben sayın başkanı uyardım, ‘bulamazsın' dedim. ‘Bunu göze alıyorsan yap' dedim. İstemez miydik burada baş tacı edelim kamu görevlilerini. Kamu görevlisi herkese hizmet ediyor. Ben bu feryadı yapmak zorundayım, çok özür diliyorum. Yapmak zorundayım çünkü bu benim üzüntüm, yaram. Yaşadım ben bunu. 5 yıl boyunca Beylikdüzü'nde yaşadım, 3 yıldır da İstanbul'da yaşıyorum. 5 yıl boyunca Beylikdüzü'nde kamuya dönük hiçbir açılışımıza, etkinliğimize tek bir kez bir kamu görevlisi gelemedi. 2 buçuk yıldır da İBB'ye gelemiyor. Beni çağırdıkları her yere gidiyorum” dedi.


Eşimle beraber gittim

Eleştirilerini “Bu arada ilan edeyim; bir gün kızgınlıkla söyledim, 2-3 defa tekrar ettim, ‘beni çağırsalar giderim' dedim. Ben 2.5 yıldır hiçbir bakanlığın açılışına davet edilmedim” şeklinde sürdüren İmamoğlu, “Bunu dedim, AKM açılışına davet edildim. Oraya da eşimle beraber gittim. Gayet güzel de olmuş, teşekkür de ettim. Kimse bu devletin sahibi değil. Hiçbir hizmetin sahibi bir parti olamaz. Umuyorum ki bu baskı günleri bitecek. Hizmet günleri coşarak devam edecek. Millet İttifakı'nın her zaman gurur duyacağı bir İBB vardır, var olacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Sizlerin başını asla öne eğdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Kul kurar, kader güler

İYİ Parti Lideri Meralo Akşener de “Bu milletin inanılmaz bi feraseti var. Öyle bir feraseti var ki; İBB Başkanlığı seçimlerinin birinci turunda oy verenin iradesine çok büyük bir saygısızlık yapıldı. Sonra ne oldu? Bu milletin feraseti, irfanı devreye girdi; o iradeye uzanan ele bir sağlam şamar gitti ki, sesi Türkiye'nin her tarafından duyuldu. ‘Çaat' diye bir şamar gitti. Şimdi bu arkadaşların gözünü ne perdeledi bilmiyorum. Kardeşim be… Yani akla uygun değil, mantığa uygun değil, siyasete uygun değil. Siyasetin öznesi insan. O insanın iradesine, o insanın iradesinin sonuçlarına saygı duymadığın zaman ne yaşadığın ortada. Bugün bu 2 tesisin açılışında bu salonda, herhalde emniyeti temsilen bir tek ben varım. Netice itibariyle eski İçişleri Bakanıyım. Azerbaycan'da yaşayan kardeşlerimiz şöyle derler: “Narahat olma Meral hanım.” Narahat olma başkanım, biz varız. Sonuç itibariyle millet iradesinin üstünde hiçbir şey yoktur. Burada alınan tutum…Gerçekten çok üzgünüm. Siyasetçi siyasetçiyle rekabet edebilir, tavır koyabilir, tutum alabilir. Bunlara saygı duyarız. Ama şu eyleme karşı takınılan bu tavrın doğru olmadığını milletimiz görür. Çok fırtınalı bir siyasi hayatı olmuş bir siyasi şahıs olarak zaman zaman üzülürdüm. Rahmetli annem derdi ki; ‘Kızım üzülme. Kul kurar, kader gülermiş.' Kader gülecek inşallah” açıklamasını yaptı.



SEN DOĞRU DUR EĞRİ BELASINI BULUR

CHP lideri Kılıçdaroğlu,"İBB Başkanımıza yönelik yapılan haksız suçlamalar var. Bütün dünya bunların tamamının haksız olduğunu biliyor. Rahmetli babamın güzel bir vasiyeti vardı: ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur' diye. Biz doğru durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


CHP'li belediyelerin yaptıklarını kast ederek, “Bu başarıları hazmedemeyenler var. Engel çıkarmak isteyenler var. Halka hizmet etmek istiyorsunuz, hizmetin halka ulaşmasını istiyorsunuz, kaynağı yaratmışsınız, her türlü imkanınız var ama engellemeye çalışıyorlar. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Bunların görevi engel çıkarmak. Bizim görevimiz de engeli aşmak.' Hangi engeli çıkartırlarsa çıkartsınlar, haklı olduğumuz sürece bütün engelleri aşıp halka ulaşacağız ve hizmeti götüreceğiz. Ayrım yapmadan bütün İstanbul'u kucaklamak bizim görevimizdir. Dolayısıyla biz bütün İstanbul'u kucakladığımız zaman, ayrım yapmadığımız zaman, ülkeyi nasıl daha sağlıklı, nasıl daha tutarlı, nasıl daha kararlı, nasıl daha itibarlı bir yönetime kavuşturacağımızı artık Mısır'daki sağır sultanın da duymasını istiyoruz ve duyuracağız” dedi.



Engelleri aşarız

Konuşmasında çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Engel çıkarmasınlar; engelleri aşarız. Gölge etmesinler; güneşi mutlaka doğururuz. Özellikle bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli: Karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız. Engel çıkaracaklar, engel çıkarmak isteyenler bunun hesabını mutlaka yeri ve zamanı gelince verecekler.

Çünkü belediye başkanına engel çıkarmak, halka engel çıkarmak demektir. İBB Başkanımıza yönelik olarak yapılan haksız suçlamalar var. Bütün dünya bu suçlamaların tamamının haksız olduğunu biliyor. Ama unuttukları bir şey var: Bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Vicdanına güveniyorum. İBB'yi kazandığımız zaman 13 bin küsür oy farkı ile alınmıştı. Mahallelere yapılan baskınlar, evlere yapılan baskınlar, televizyonlardaki haberler, seçim kurulları, bilmem neler… Sanki bir şeyler olmuş… Diyordu ya… Garip bir yapılanma içinde, ‘Nasıl İstanbul'u geri alabiliriz?' diye özel çabalar harcandı. Ama ben şunu söyledim parti meclisinde: Ben bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Bu ülkenin insanı haksızlığa tahammül edemez. Bu ülkenin insanının vicdanında adalet duygusu vardır ve adaletin de zedelenmesini istemez. İkinci kez seçim oldu, 13 binlik fark, 800 bine çıktı. Demek ki doğruyu yaptığımız zaman, doğrunun arkasında koştuğumuz zaman bütün engelleri aşabiliriz. Rahmetli babamın güzel bir vasiyeti vardı: ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur' diye. Biz doğru durmaya devam edeceğiz” eleşptirisinde bulundu.


DEĞİŞİM 2014 YILINDA BAŞLADI

Açılışa ve sahipliği yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Dayanıklı, yeşil ve çözüm üreten bir kent inşaa ediyoruz. Bunu yaparken krizi var, kaynak yok demiyoruz” dedi. “Bize göre çılgın proje milletimizin gerçek dertlerine gerçek çözümler üretmektir. Beylikdüzü halkının çaresizlik içinde ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz sosyal demokrat anlayıştaki yerel yönetimler olarak, kent ve doğa ile barışık bir anlayış sergiliyoruz. Şehir plancısı bir belediye başkanı olarak kentin iyi olma halini çok önemsiyorum. Biliyorum ki kentler iyi olunca halkımız da iyi olur. Şehircilik sadece yolları binaları düzenlemek değildir. Bu kentte yaşayan 365 bin insan bilir ki burada ki değişim 2014 yılında başladı. Belediyeyi kazanmamızla birlikte başladı. Biz o gün bir Beylikdüzü hayali kurmuştuk. Sayın Genel Başkanım sizin sayenizde İstanbul'un hayali oldu. 8 ay önce 23 Nisan'da 23 parkın açılışını yapmıştık. 6 projenin de temelini atmıştık. Temeli atılan projelerien kısa sürede açacağız. Yeni yıla çok zor koşullarda girdik. Ama umudumuzu canlı tutuyoruz. Birliktelikle bütün zorlukları aşacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.


GREVDEKİ İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplu iş sözleşmesi döneminde hak gaspı yaşadıklarını iddia ederek grev kararı alan Bakırköy Belediye'sinde çalışan işçilerle görüştü. Kılıçdaroğlu ile işçiler adına Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan bir araya geldi. Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "75 gündür grevdeyiz. 25 Ekim'de greve çıktık. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda kendisine yaşananları aktardık. Kendisi sorunu çözeceğini söyledi. Sayın başkan not alarak olayı çözeceğini söyledi. Bakırköy Belediye başkanını yanına çağırıp sorunu çözeceğini belirtti" dedi. Bakırköy Belediyesi'nde çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi döneminde hak gaspı yaşadıklarını iddia ederek grev başlatmışlardı. Bakırköy Belediyesi'nde Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmamasına karşı işçiler 75 gündür grev yapıyorlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.