Gösterge 230 hız ise 400 km!

Gösterge 230 hız ise 400 km!
İstanbul'da yaşayan Ali Osman Kalaycı, sabah işe giderken kullandığı aracına yediği trafik cezasıyla şaşkına döndü. Kalaycı'ya 400 km hız yaptığını gösteren EDS kayıtları esas alınarak 488 lira trafik cezası kesildi. Aracının hız göstergesinin 230 km olduğunu belirten Kalaycı, bu duruma polislerin bile şaşırdığını söyledi

18 Temmuz'da Habibler-Sultangazi yolunu kullanan Ali Osman Kalaycı yaklaşık 2 hafta sonra hiç ummadığı bir durumla karşılaştı. Kalaycı evine gelen tebligatta her gün kullandığı yolda aracının 400 kilometre hız yaptığı gerekçe gösterilerek (Elektronik Denetleme Sistemi) EDS'den 488 lira trafik cezası kesildi. "Tebligatta aracımın hızı saatte 400 km olarak görünüyor. Aracın zaten bu hızı yapma kabiliyeti yok. Hız göstergesi 230 en fazla zaten. Kaldı ki böyle bir yolda 400 km hız yapmak mümkün değil. Özel tasarlanmış bir yol olması gerekiyor" dedi.

POLİSLER ARABANIN MARKASINI MERAK ETTİLER!
"Ceza ilk ulaştığında çok şaşırdım, gözlerime inanamadım" diyen Kalaycı, "Zaten 20 küsur yıllık sürücüyüm ilk defa böyle bir trafik cezası yedim. İlgili yerlere ulaşmaya çalıştım saatlerce ama ulaşamadım. Hatta ceza yediğimin ertesi günü buradan test geçişi yaptım aynı saatte üç buçuk dakikada geçtim. Buradaki geçiş sürem 18 saniye. Polise gittiğimde ertesi gün hepsi çok şaşırdılar, 'Araban ne marka senin?' diye sordular. Arabamın markasını söylediğimde ise bunun maddi bir hata olduğunu söylediler" ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH BAŞKA KİMSENİN BAŞINA GELMEZ
Trafik şubeye gittiğini ama gerekli bilgiyi vermediklerini ifade eden Kalaycı, "Ben de internetten araştırmalarım sonucunda bir yere ulaşabildim. Oradan gerekli işlemin yapılacağını söylediler onu bekliyorum. İnşallah başka kimsenin başına gelmez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.