Gürbüz Çapan: Kemal Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirildi

Gürbüz Çapan: Kemal Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirildi
28 Mayıs seçim sonuçlarını Damga'ya değerlendiren Gürbüz Çapan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış yönlendirildiğini savundu.

MEHMET MERT/ÖZEL HABER - 28 Mayıs seçim sonuçlarını Damga'ya değerlendiren Gürbüz Çapan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış yönlendirildiğini savundu. Kılıçdaroğlu'nun ideal aday olduğunu fakat sahada kendisi gibi davranmadığını dile getiren Çapan, “Bundan sonra her şekilde kendi adayımızı göstereceğiz. Seçimi kazanalım diye langur lungur kimseye prim vermeyeceğiz” diye konuştu.

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, 28 Mayıs seçim sonuçlarını Damga'ya değerlendirdi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış yönlendirildiğini savunan Çapan, “Kemal Bey'i bir grup kaptı. Anlamadık bu durumu. Kemal Bey’in dışında bir figür oynattılar sahada. Bir de ne kadar eski püskü mezarlık var ise oraları gezdirdiler. Normalde gençlere hitap etmesi gerekirken mezarlığa çevirdiler yüzünü. Bir sürü hacı, hoca ziyareti. “Seccadeye bastı” gibi lüzumsuz bir şeyden başımıza gelmeyen kalmadı. Seçim öncesinde 'Seçimi aldık, alacağız” diye milleti pompoladılar. Sonuç ortaya çıkınca da insanlar büyük bir hayal kırıklığına uğradı. İkinci tur öncesi Sayın Kılıçdaroğlu Babala TV’ye çıktı. Orada kendisi gibi davrandı. Kurgu falan yoktu. Toplum yeniden kabul etti fakat seçilmeye yetmedi. Altılı Masa ise Bremen Mızıkacıları gibi bile değildi. Biri ak diyor, biri kara diyor. Yani hayatta hiçbir yerde başarılı olamamışlar gelmiş burada başarılı olacaklar” eleştirisinde bulundu.

Başka role gerek yok

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hataları olduğunu dile getiren Çapan, “Beceremedi işte, yapamadı. Yanlış yönlendirildi. Yok tehdit ediliyor, elini masaya vuruyor falan. Biz dedik ki sen böyle bir adam değilsin, beyefendi bir adamsın. Başka birinin rolüne girmesine gerek yok. Kendi rolü son derece maküldü” yorumunu yaptı. Bundan sonra nasıl bir yol izleneceği konusunda da açıklamalarda bulunan Çapan, “Bundan sonra, herkesin ideolojik olarak yerine dönmesi gerek. Adam bu ülkeyi tek başına yönetiyor. Seçimde güvenliği öne çıkardı. Yani HDP’nin bizi desteklemesi ile uğraştılar. Zafer Partisi bile destekledi yani ne yapsınlar? Adamlar Erdoğan’dan kurtulmak için bize oy verdiler, bunu anlatamadık” diye konuştu.

Kaybedelim daha iyi!

İkinci tur öncesi Zafer Partisi'yle yapılan anlaşmanın HDP üzerindeki etkisini de değerlendiren Çapan, “Oradaki söylenen sözler doğru değildi. Yapılan protokole konulan 'kayyum maddesi' lüzumundan fazla gereksiz bir şeydi. Yani buna rağmen HDP, kızılcık şerbeti içti, sayın Kılıçdaroğlu'na oy verdi” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğru bir aday olduğunu dile getiren Gürbüz Çapan, “Kemal Bey'in aday olması gerekiyordu. Sosyal demokratların adayı Kemal Bey olabilir. Elimizdeki diğer aday adaylarının referansları, geçmişleri uygun değildi. Onları solcu diye çıkarmamız mümkün değil. Böyle kaybedelim daha iyi. Eskiden, doğan görünümlü şahin derlerdi. Bunlardan bıktık. Belediyelerde neler yaptıklarını gördük” açıklamasında bulundu.

Kavgasını vereceğim

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının yerel seçimlere nasıl yansıyacağı konusuna da değinen Gürbüz Çapan, “Yerel seçime nasıl yansır bilemem. Seçimlere daha çok var. Bundan sonra her şekilde kendi adayımızı göstereceğiz. Seçimi kazanalım diye langur lungur kimseye prim vermeyeceğiz. Ben elimden gelirse, becerebilirsem bunun kavgasını vereceğim” dedi. Çapan, ayrıca CHP içerisinde kendisi gibi düşünen çok sayıda kişi olduğunu vurguladı. Yerel seçimler üzerinden bazı belediye başkanlarını eleştiren Çapan, “Belediyenin parasını halka dağıtıyorlar. Öyle isimler o belediyeyi kazanmazsan daha iyi” ifadelerini kullandı.

PARTİ GÖREVLİLERİ YEMEK PEŞİNDELER!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerin ardından genel başkanlığı bırakabileceğini sözlerine ekleyen Gürbüz Çapan, “Partiyi yeniden organize etmemiz gerekiyor, parti leş gibi. Ben seçimde sandıkları dolaştım, parti görevlileri sadece yemek peşindeler. Adam saat 10’da 11’de geliyor, akşam erken gidiyor. Allah’tan YSP görevlileri vardı da insanlara hakim oldular. Rezalet ya” eleştirisinde bulundu. CHP'nin oyunu artıramamasını da eleştiren Çapan, “Kendini yenilemezsen, ilerleyemezsin. Yani onların attığı eskileri, çöpü toplayarak yaşayamazsın. Eski malzeme ile yeni bina yapılmaz. Anlatabiliyor muyum? Şimdi de seçim alacağız diye hiçbir şeye benzemeyen bir şey yaptık. Herkes kendine göre hesap kurmuş, bunların bozulması için Kemal Bey’in devam etmesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.