Hacı başkandan cadılar bayramı

Hacı başkandan cadılar bayramı
CHP’den üç kez ihraç edilen, her defasında partiye dönmeyi başaran ve en sonunda Beşiktaş’tan belediye başkanı seçilen Murat Hazinedar, önce kutsal toprakları ziyaret etti, şimdi de “Cadılar Bayramı” nı kutlamak için düğmeye bastı.

Gündem yaratan skandallarla dikkatleri üzerine çeken CHP’li belediye başkanlarından Murat Hazinedar’ın, şaşaalı yılbaşı kutlaması için hazırlıkları son noktaya getirdiği öğrenilirken, geçen yılki kutlamalarda ise ilçedeki 44 farklı bölge süslemesi ve havai fişek atımı için belediye bütçesinden 3 milyon TL ödediği ortaya çıktı. CHP’li belediye, ağaç ve direk ışıklandırmalarında kulanılacak hortum renklerinin ille de ‘Rakı Beyazı’ olmasını şart koşarken, firmadan da ışıklandırmanın bu şekilde olmasını istedi.

Vergi yüzsüzünün eğlence keyfi
Tek bir firma teklifinin geçerli olduğu 2016/446533 no’lu ihalede, Elvan Reklam adlı firmanın verdiği teklifin, belediyece tesbit edilen yaklaşık maliyet tutarından 100 bin TL fazla olması ayrıca dikkat çekerken, rekabet şartlarının oluşmadığı da göze çarptı. Savurganlıkta sınır tanımayan CHP’li belediye, organizasyonu gerçekleştiren firmadan on bin havai fişek fırlatmasını istedi. 50 milyon TL’den fazla vergi borcunu ödemediği için vergi yüzsüzleri listesine dahil edilen CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin israftan kaçınmadığı gözlendi.

rakı beyazı

Kutlanmasını istedi
Geçtiğimiz yıllarda dini vecibesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 2018 yılı Ekim ayını işaret ederek, "Cadılar Bayramı’nın kutlanmasını istiyorum" dedi, başkanın o talimatı, 2017/518521 no’lu ihalenin iş kalemlerine dahil edildi. Değerlendirme aşamasında olan ihalenin sözleşmesi gerçekleştiğinde, ilçede, sihir festivali, cadılar bayramı, azınlıkların bayram kutlaması gibi ilgi çekici organizasyonlara da yer
verilecek.

Huzur hakkı adı altında maaş
Öte yandan bir başka skandal gelişme de belediye şirketi Beltaş A.Ş.’de yaşandı. Sahtecilik ve zimmet suçundan dolayı CHP’den ihraç edilen Beşiktaş eski ilçe Başkanı Şerif İlker Uygun, belediye şirketinin tepe noktasına getirildi. Şirkette imza yetkisi olan  Uygun’un alt kadrosunda 11 CHP’li belediye meclis üyesi bulunurken, yönetimdeki her isme, aylık 3’er bin TL huzur hakkı ücreti bağlandı. Şirket yönetim kurulu üyelerine ödenecek beş yıllık ücret ise 2 milyon TL’yi buluyor.

murat hazinedar

UMRE DÖNÜŞÜ ŞOV
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a umre gidişi ve gelişi tartışma konusu olmuştu. Hazinedar’ı, umre dönüşünde aralarında taşeron belediye işçilerinin de olduğu yüzlerce kişi karşılamıştı. İşçilere hitaben konuşma da yapan Hazinedar, fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaşmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “O işçilerin de kendi iradeleriyle Umre’den başkan karşılamaya gittiklerine inanmıyorum. O işçilerin oraya götürülmesi de doğru değil” açıklamasını yapmıştı. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.