Hadımköy'de kırmızı alarm!

Hadımköy'de kırmızı alarm!
Hadımköy TOKİ konutları yanındaki, Akpınar Sanayi Sitesi'nde bulunan fabrikaların, Ömerli’ye kadar uzanan Akpınar deresine on yıldan beri haftada bir kez zehirli atık döktüğü iddia edildi. Çevre sakinlerinden Nesrin Aslan, yıllardır yapılan şikayetlere rağmen hiçbir şey yapılmadığını ve artık bu duruma isyan ettiklerini söyledi

Haramidere'nin birçok farklı renge bürünmesinin ardından aynı görüntüler şimdi de Hadımköy'de ortaya çıktı. Halkın mesire alanı olarak kullandığı Hadımköy Akpınar deresi kırmızı akmaya başlayınca bölge halkı haklı olarak endişelendi. Kenarında hobi bahçeleri bulunan dereden sulama da yapıldığı öğrenildi. Çevre sakinleri her gün çocukların oyun oynadığı derede, zehirli atıklar yüzünden tatlı su balıklarının telef olduğunu dile getirdi.



Hiçbir şey yapmadılar

Damga'ya konuşan çevre sakinlerinden Nesrin Arslan, durumu önce Arnavutköy Belediyesine şikayet ettiklerini ve onların yönlendirmeleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bildirdiklerini belirtti. Nesrin Aslan yıllardır yapılan şikayetlere rağmen hiçbir şey yapılmadığını ve artık duruma isyan ettiklerini söyledi.

Tehlike arz ediyor

Bir diğer çevre sakini Ahmet Kesik ise “Bu dere Yassıören’den başlıyor, Hadımköy’ün içinden kilometrelerce devam ediyor. Burada eskiden balıklar, kaplumbağalar yaşardı. Haftada bir veya iki kez fabrikalar zehirli atıklarını buraya bırakıyorlar. Bu da hem burada yaşayan hayvanlar hem de bizler için tehlike arz ediyor. Bunun bir an evvel önleminin alınmasını istiyoruz. Burada doğaya çok büyük zarar veriliyor. Daha önce de gerek belediye, gerek Çevre Bakanlığı’na çok kez şikayette bulunduk. Fakat hiçbir önlem alınmadı. Sonuç alamadık” dedi.


müge yücetürk

ARTIK ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

“Sesimizi artık medya aracılığı ile duyurmak istiyoruz. Bizim Hadımköy halkı olarak, buradan başka sosyalleşme alanımız yok” diyen Ahmet Kesik, “Sinemamız, tiyatromuz yok. Tek eğlencemiz bu derenin kenarında piknikler yapmak ve toprakla uğraşmak. Biz de sizin aracılığınızla, bu sorunun gerekli yerlere duyurulmasını istiyoruz. Bizim siyasi partilerle hiçbir işimiz yok. Biz ne tarafız, ne de bertarafız. Biz vatanımızı seviyoruz ama artık yıllardır sonuç alamadığımız bu derenin ıslahı konusunda da çözüm bekliyoruz” çağrısını yaptı. TOKİ 1. Bölge Site yöneticisi Fikri Yön ise halkın ve burada yaşayan tüm canlıların sağlığının tehlike altında olduğunu ve konunun ivedilikle çözüme ulaşmasını beklediklerini söyledi. MÜGE YÜCETÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.