Hak aramak suç mu oldu!

Hak aramak suç mu oldu!
4'üncü Levent'te bulunan Sabancı Kuleleri önünde işe iade talebiyle eylem yapmak isterken gözaltına alınan EnerjiSA işçileri serbest bırakıldı. Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Enerji-Sen Başkanı Süleyman Keskin, “Biz işe iademiz için eylem yaparken, üzerimize saldırdılar. Birçok arkadaşımız yaralandı. Adi suçlu gibi ters kelepçe ile gözaltına alınıp, darp edildik. Bu ülkede hak aramak suç mu oldu?” diye sordu

Sabancı Holding’e bağlı EnerjiSA’nın işten çıkardığı işçiler, 70 gündür süren eylemlerini 4'üncü Levent'te bulunan Sabancı Kuleleri'nin önüne taşımak istemiş ve burada polisin sert müdahalesiyle karşılaşarak, gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Enerji-Sen Başkanı Süleyman Keskin, büyük bir haksızlığa uğradıklarını söyledi. Keskin, “Daha öncesinde yasak var dedikleri o alanda biz iki defa basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Yine, aynı şekilde yapacağımızı söyledik ama etrafımız çevik polislerle çevrilerek çembere alındı. Önce basından gelen arkadaşlarımız darp edilerek uzaklaştırıldı. Görüntü almaları engellendi. Sendikamızdan bir arkadaş görüntü alırken o da darp edildi. Şu anda kendisi evde ve yürüyemiyor. Bu yapılanlar reva mıdır? Gerçekten çok yazık” dedi.

BİZ SADECE HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ

Kendilerinin sadece hak arayışı içinde olduğunu ve uğradıkları şiddetin kabul edilemez olduğunu anlatan Keskin, “Bu ülkede hak aramak ne zaman suç oldu?” diye sordu. Sendika olarak taleplerini de sıralayan Keskin, “Önce işten çıkarılan arkadaşlarımızın iş başı yaptırılmasını talep ediyoruz. İkinci olarak işçi arkadaşlarımıza uygulanan baskı ve mobbing kaldırılsın. Üçüncüsü de arkadaşlarımızın özgürce sendikalaşma hakkını istiyoruz. Şu anda EnerjiSA yöneticileri, özellikle kendisine bağlı Başkent Elektrik’te arkadaşlarımızı arayarak istifa baskısında bulunuyor. Arkadaşlarımızı tehditlerle istifaya zorluyor. Anayasa’dan doğan hakkımızı kullanmak ve işçilerin özgürce sendika seçme haklarının sağlanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

enerji sa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.