Handan Toprak: Yetkili müdür ben değilim

Handan Toprak: Yetkili müdür ben değilim
Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından tutuklandı.

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonla "ihaleye fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından tutuklanan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin ifadesinde, "Harcama yetkilisi müdürdür, bütün faaliyetlerine imza atar ve hepsinden sorumludur. Belediye başkanlığı bu süreçleri denetler. Harcama yetkilisi değildir" dediği öğrenildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; örgütlü olarak 'İhaleye Fesat Karıştırma' ve 'Resmi Belgede Sahtecilik' suçlarından aralarında Avcılar Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 27 şüpheliye yönelik 1 Nisan'da operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da bulunduğu 21 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 21 kişiden Handan Toprak Benli'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BENİM TEK MİRASIM TEMİZ ÖZGEÇMİŞİMDİR

Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin ifadesinde, "Evladıma bırakacağım tek mirasım temiz olan öz geçmişimdir. Ben belediye başkanlığının ve kendi belediye başkanlığımda da ihale süreçleri ile ilgili olan yapılmak istenen soruşturmalar İçişleri Bakanlığından geri dönmüş ve soruşturma izni verilmemiştir” dediği öğrenildi. Benli, "Harcama yetkilisi müdürdür ve kendi müdürlüğünün bütün faaliyetlerine imza atar ve hepsinden sorumludur. Belediye başkanlığı bu süreçleri denetler. Harcama yetkilisi değildir, ihalenin hiçbir sürecinde belediye başkanları yer almaz. Ayrıca müdürlerin yapmış olduğu onayı da ben görevim sürecinde ilgili müdürlüğün başkan yardımcılığına devretmiş durumdaydım” savunmasını yaptı. Handan Toprak Benli'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.