Hasan Akgün: Ey İBB yönetimi bana cevabını verin diyeceğim

Hasan Akgün: Ey İBB yönetimi bana cevabını verin diyeceğim
Büyükçekmece Meclisi'nde İETT'nin yolda kalan otobüsleri gündeme geldi. AK Partili Okan Gülkoku, İETT bakım ihalesinin CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşaviri olduğu şirkete verildiğini belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Ben bunu not ettim. Nedir ne değildir sorgulayacağız. 'Ey İBB yönetimi bana cevabını verin' diyeceğim" çıkışını yaptı

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde İBB tartışması çıktı. İBB yönetimimnin yaz döneminde tatile çıktığını belirten Gülkoku, İETT otobüslerinin bakımsızlıktan yollarda kaldığını söyledi. Yolda kalan İETT otobüslerini örnek göstererek, bakım ihalesinin CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşaviri olduğu şirkete verilmesini eleştirdi. Gülkoku, "Ahbap çavuş ilişkisi için yandaşlara verildiği iddia edilen ihalenin kaymağını CHP Milletvekilinin mali müşaviri olduğu bu şirket yerken ceremesini de İstanbullu çekiyor" dedi.


Sağlığımız ile oynadılar

İSPARK'ın zarar etmesini de eleştiren Gülkoku, "İSPARK 2 buçuk yılda batma noktasına geldi" diye konuştu. Gülkoku ayrıca Şile'de mühürlenen su dolum tesisini de gündeme getirerek, "Bu tesis CHP'li belediye başkan adayının eşine aitti. Bu yandaş tesis Hamidiye'ye kaçak olarak su dolumu yapıyordu. CHP'li bu firma kuyudan çıkardığı suyu üzerinde Hamidiye etiketi olan bidonlara dolduruyordu. Yani bütün İstanbul'un sağlığı ile oynuyorlardı. İstanbul'da hayatı kolaylaştıracağım diye göreve gelenler maalesef İstanbulu'ya hayatı zehir ediyor" açıklamasını yaptı.

hasan akgün
 


Hafızada İBAN kaldı

Gülkoku'ya cevap veren CHP'li Ahmet Şahin, İETT otobüslerinin gündeme getirilmesine tepki göstererek, "Yakın zamanda Türkiye'nin birçok yerinde orman yangını çıktı. Birçok can kaybettik. Hafızada ne kaldı İBAN numarası ve uçamayan uçaklar. Bu konuya girmeyecektim. Uçamayan uçakların üzerini kapatmak için mi İETT otobüslerini konuşuyoruz" dedi. CHP Meclis Üyesi Coşkun Tanış ise, "2008 yılında 50 tane otobüs alındı. Bu otobüsler İstanbul iklimine uygun olmadığı için garajda bekletiliyor. Bunlardan bazıları da alt yapımız uygun olmadığı için arıza yapıyor" ifadelerini kullandı.


Üzerini örten haindir

Tartışmaya dahil olan Belediye Başkanı Hasan Akgün de ihale yolsuzluğu iddiası hakkında açıklamada bulundu. Akgün, "Okan Gülkoku kimseye sataşmadan konuşmasını yaptı. Çünkü ihbarda bulundu. Ben bunun ne olduğunu bilmem. Ama buraya not ettim" dedi. Böyle bir şey olduğuna inanmadığını belirten Akgün, "Ama nedir ne değildir sorgulayacağız. 'Meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili bunları bunları söyledi ey İBB yönetimi bana cevabını verin' diyeceğim. Arsızlık hırsızlık nerede olursa olsun kim yaparsa yapsın üzerine gitmeyen vatan hainidir. Kim yaparsa yapsın. Bunun belgelerini de isteyeceğiz" ifadelerini kullandı. Orman yangınlarına da değinen Akgün, "Gönül ister ki İspanya ve Yunanistan'da yanan yangınları bizim uçaklarımız söndürsün. 27 Ağustos'ta yangın başladı. 3 Eylül'de dışardan uçaklar geldi" diye konuştu.


EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.