Hasan Akgün: Hayali bütçe yapıyoruz

Hasan Akgün: Hayali bütçe yapıyoruz
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2022 bütçelerinin yapımına başlandığını belirterek, "Bütçeleri yaparken biraz hayali bütçe yapıyoruz. Çünkü olmayan parayı harcıyoruz. Mesela Kore Çonan Belediyesi'nin bizim nüfusumuz kadar nüfusu var. Bütçeleri 1 milyar küsür dolar. Bizim bütçemizi sordular; ben de attım 500 milyon dolar dedim" dedi

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı Meclis toplantısında belediyenin yeni logo tasarımı da Meclis’e sunuldu.


Üst geçit yapılacak

Büyükçekmece’de yol genişletme çalışmaları sebebiyle yıkılan TÜYAP Üst Geçidi’nin yerine yapılacak olan geçit hakkında meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Akgün, "Büyükçekmece sahiline giriş Mimarsinan istikametinden gelince yan yola giriyoruz. Sahil giriş tek yön yapıldığı için onu biraz daha zenginleştirmek için ikinci yerden giriş verildi. Yan yol iki şerit haline getiriliyor. Şu an çalışma devam ediyor. Astsubay Orduevi’nin önünde çok tehlikeli bir yaya sirkülasyonu var. 2 buçuk metrelik yaya geçidi oluşturuluyor. Bunun ile birlikte yıktığımız eski üstgeçidin yeri yan yol bittikten sonra belli olacak. Çünkü şehir merkezi tarafında ikinci bir yan yol yapılıyor. Bu iki yan yolun tam oturmasından sonra üst geçit inşaatı başlayacak. Ayrıca Atirus altgeçidine yürüyen merdiven veya engellilerin rahat erişim sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Bu geçidi de modernize ediyoruz" açıklamasını yaptı.



Sordular ben de attım!

2022 yılının bütçelerinin yapılmaya başlandığını belirten Hasan Akgün, "Kasım ayı içerisinde Büyükşehir bütçeleri görüşülecek. Belediyeler bütçelerini yaparken biraz hayali bütçe yapıyoruz. Belediyelşerin yüzde 95'i böyle. Çünkü olmayan parayı harcıyoruz. Mesela Kore Çonan Belediyesi'nin bizim nüfusumuz kadar nüfusu var. Bütçeleri 1 milyar küsür dolar. Bana sordular ben de attım; 500 milyon dolar dedim" diye konuştu.


Yıkar geçeriz

Meclis toplantısında söz alan MHP Meclis Üyesi İdris Doğan ise Karaağç bölgesinin imar durumundan söz ederek, "Eskice devamında Sude Özkan'ın arazisine şu anda şantiye kuruldu. 250 villa yapılacak. Bu imar mevzi imar olarak mı çıktı? Ya da Bakanlık'tan özel imar mı alındı?" diye sordu. Bu soruya cevap veren Hasan Akgün, "Bizim meri imar planımıza göre yapılıyor. 250 villa yapılıyorsa yıkar geçeriz. Bunları yapmak için çok uğraştılar bana geldiler. Belki dinliyorlardır. Hepsi kovuldu. İmar konusunda taviz yok arkadaşlar" dedi. Doğan'ın, "Mars diye bir lojistik şirketi var. Burada bir depolama alanı yapıldı. Köylü de biz de depolama alanı yapabilir miyiz diye soruyor" sözlerine de açıklık getiren Akgün, "Büyükçekmece havzası bizim havzamız değil. Çatalca havzası 20 milyon İstanbullunun gelecekteki su toplama alanı. Bu bölgeyi kirletecek hiçbir tesise müsaade edilemez. Ben Mars'ı konuşmayacağım. Konuşursam siyaset devreye girer. Çünkü ölüp gidenler var. Mars Karaağaç bölgesine olmamıştır. Beykent sanayi sitesi taşınacak. Tepecik yolu üzerinde 3 tane sanayi var onları da taşıyacağız. Karaağaç bölgesinin arkasına sanayi sitesi yapacağız. En az 50-60 bin kişi istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.


İKİMİZ SAHİLDE DOLAŞACAĞIZ!

AK Parti Meclis Üyesi Yıldız Akbalık Polat ise "Sahil çalışmasıyla ilgili vatandaş bilgilendirme istiyor. Sahil karanlık ve korku saçıyor. Ben gittim telefonumun fenerini açarak dolaştım. Işıklandırma yapılmalı. Bayanlar tedirgin" açıklamasında bulundu. Akpolat'a "İkimiz elimize bir fener alıp dolaşacağız" diyen Akgün, "Siz de haklısınız ben de haklıyım. Vatandaş da hakılı hepimiz haklıyız. Kısa süreli bir aydınlatma için tekrar direk dikmemiz lazım. Ben de sahili yeniden yürümek ve spor yapmak için daha hızlı açmak istiyorum. Ben de bir an önce bitmesini istiyorum. Daha detaylı bilgiyi ekim ayında yapılacak tolantıda veririz" açıklamasını yaptı.


BÜYÜKÇEKMECE'NİN LOGOSU DEĞİŞİYOR

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1987’den beri logosu değişmeyen Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni logosu için tasarım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni logosu hakkında meclise bilgi veren İletişim Uzmanı Ateş İlyas Başsoy, 1 buçuk yıldır üzerinde çalışılan yeni logoyu tasarlarken Büyükçekmece’de bulunan Mimar Sinan’ın kendi ismini verdiği tek eseri olan Mimar Sinan Köprüsü’nün kullanıldığını ifade etti.

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.