Hasta adama CHP desteği

Hasta adama CHP desteği
Hastalığı gerekçesiyle istifa eden Necmi Kadıoğlu'nun yerine gelecek ismin belirlendiği meclis toplantısında Ali Murat Alatepe, Esenyurt Belediyesi'nin yeni başkanı oldu. Seçimin yapıldığı toplantıda tarafların 'barış' içeren mesajları dikkat çekti. CHP'li İren “Yeni başkanın yaptığı her iyi şeyde yanında olacağız” derken, AK Partili Akboğa ise “Bundan sonra Esenyurt'u birlikte yöneteceğiz" dedi. Alatepe de “45 meclis üyemizle 43 mahallemizde her gün halkımızla buluşup talimat ve isteklerini not edeceğiz” d

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifa etmesinin ardından boşalan Esenyurt Belediye Başkanlığı'na Ali Murat Alatepe seçildi. Tek aday olarak giren Alatepe, ilk turda 3'te 2 çoğunluğun oyunu aldı. 32 üyeli AK Parti Grubu fire vermezken aday çıkarmayan CHP grubu oy da kullanmadı.

Niyet okuma tartışması
Aday çıkarmayan CHP Grubu adına konuşmayı Grup Başkanvekili Yavuz İren yaptı. İren, "Demokrasinin gereği bir şeyi yapacağımızı düşünüyoruz. Tabi demokrasi sadece seçim olarak algılandığı sürece burada demokrasi uygulanacak demektir. Oysa demokrasi tek başına seçim değildir. Üzgünüm milli iradenin her şeyin üstünde olduğunu söyleyenler demokrasinin hiçte gerekli olmayan bir sürecini yaşatıyorlar bize. Olumlu hizmetleri olduğu gibi olumsuz hizmetleri de olan eski belediye başkanımız ne yazık ki" diye konuşmasını sürdürünken; meclisi yöneten Batmazoğlu belediye meclisinde siyaset yaptırmayacağını söyledi. Batmazoğlu, "Sağlık sebebiyle diye yazılı beyanı var Sayın Kadıoğlu'nun. Niyet okumayın, lütfen siyaset yapmayın, eğer bugünden ayrılan belediye başkanımız hakkında siyaset yaparsanız buna izin vermem. Belediye meclislerinin fesih nedenlerinden birisi de siyaset yapılmasıdır" dedi.

Tedavi ettirelim
Bunun üzerine "Oylamaya katılmak istemiyoruz, demokrasi burada işletilmedi. Seçimde olsa yapılanın doğru olmadığını düşündüğümüz için oy kullanmıyoruz" diyen İren, "Gerçekten hasta ise hepimiz ona sahip çıkıp tedavi ettirmeliyiz. Başkan hasta olabilir, sahip çıkmadığınız gibi istifa edip gidebilir. Bir şeyler yapıp sonra eyvallah deyip çıkıp gidilmemeli. Bu lüks bir restoranda yemek yiyen vatandaşın arka kapıdan hesabı ödemeden çıkıp gitmesine benziyor. Sayın belediye başkanımız sonuna kadar devam etmeliydi. Sizler her ne kadar itiraz etseniz de bilinçaltınızda yatan belli. Elbette milli iradeye sahip çıkmak gerekiyor. Ama olmadı yeni bir süreç yaşayacağız" diye konuştu.

Yeni başkanı geniş kredi
İren sözlerini şöyle bitirdi, "Biz bu süreçte belediye başkan adayı arkadaşımıza çok geniş bir kredi açıyoruz. Bundan sonra güzel şeyler olsun AK Partili'nin değil Esenyurtlunun başkanı olsun, muhalefeti (bizi) aradı, sizinle bu işi yürütmek istiyorum dedi. Bunu çok takdir ettim. Esenyurt beton yığını haline getirilip, ihanet edilen bir yer haline getirilmesin. Artık gökdelenlerden, imar yolsuzluğu, imarzedeler oluşmasın. Yeni başkana bu tür çalışmalarında yanımızda olacağını söylüyoruz. Her iyi şeyde yanında doğru olmayan karşısında karşısında olacağız."

Birlikte yöneteceğiz
İren'in ardından söz alan Esenyurt Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Mustafa Akboğa ise "Bugün burada toplanmamız demokrasinin en güzel örneği. Bugüne kadar hep en iyiyi aradık. Bugün önümüze gelen cumhurbaşkanlığı seçimi bunun en iyi örneğidir. Bu yamalı bohçaların kısa süreli hükümetlerin son bulması muasır medeniyetler üzerine çıkmasıdır. Kimse silah zoruyla seçim yaptırmıyor. Budur demokrasi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de böyle koltuk boşalınca seçime gidilir" dedi. Bu sözler üzerine CHP'liler bu da siyaset değil mi diye sordu. Akboğa, Kadıoğlu'na teşekkür ettğini mecliste herkesin bu görevi yapabileceğini söyledi ve “bundan sonra Esenyurt'u birlikte yöneteceğiz" dedi.

1 CHP'li boş oy kullandı
Ardından 45 üyeli Esenyurt Belediye Meclisi'nde seçime geçildi. CHP'li üyelere sıra gelince CHP'liler oy kullanmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Batmazoğlu, oy kullanılmasa da kürsüye gelinerek bunun belirtilmesini ve usulün bu şekilde olduğu söyledi. Ardından CHP'li üyeler tek tek kürsüye gelerek seçimin demokratik olmadığını savunarak oy kullanmayacaklarını belirtti, AK Parti'nin 32, CHP'nin ise 13 üyesi bulunan seçimde 32 oy alan AK Parti'nin adayı Ali Murat Alatepe belediye başkanı seçildi. Bir oy da boş olarak çıktı.

45 meclis üyemizle 43 mahallede olacağız
Seçimin ardından yeni başkan Ali Murat Alatepe, bir teşekkür konuşması yaptı. Alatepe, selefi Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ederek, "Olağanüstü olaylarla dünyamızın dengelerinin değiştirilmeye çalışıldığı bugünlerde, kendisine yöneltilen sayısız iç ve dış saldırıya direnerek dengesini muhafaza etmek için olağanüstü bir gayret göstererek büyüyen ve gelişen ülkem gibi, son 13 yılda en göz alıcı projeler ve en beğenilen hizmetlerle, çok hızlı bir şekilde, mega bir köyden, modern bir kente dönüşerek önemli bir süreci yaşayan Esenyurt’ta belediyemizin kıymetli başkanı sevgili ağabeyimiz, kendi tabiriyle Esenyurt’un hadimi Sayın Necmi Kadıoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle Başkanlığı bırakmasından dolayı Esenyurt’ta hep birlikte 6 gün süren tarihi bir dönemi yaşadık ve tecrübe ettik. Bu süreci başından beri bizzat takip eden Sayın Genel Başkanımızın Genel merkez, İl ve İlçe teşkilatımızla yaptığı istişarelerle Esenyurt  Belediye Başkanlık emanetini şahsıma tevdi etti" dedi.

Koşmayacaksın kaçmayacaksın
"Prensip olarak ‘koşmayacaksın, kaçmayacaksın’ ilkesiyle çağrılmadığımız hiçbir göreve koşmadık, çağrıldığımız hiçbir görevden de kaçmadık" diyen Alatepe, "Necmi başkandan sonra yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Ancak ecdadımızın bize öğrettiği ‘Sen bir devsin, yükü ağırdır devin” bilinciyle dimdik ayaktayız" şeklinde konuştu.

Alatepe, "Bugün bu süreci resmileştirecek oylamayı değerli meclis üyesi arkadaşlarım eliyle yapacağımız gibi, yarın sabahtan itibaren Esenyurta hizmeti yine iktidarı ve muhalefetiyle birlikte meclis üyelerimizle vereceğiz. 45 meclis üyemizle 43 mahallemizde her gün halkımızla buluşup talimat ve isteklerini not edeceğiz. Yaklaşık 13 yıl önce nisan ayında oturduğumuz bölgenin bir sorunu için belediye başkanını telefonla arayıp hizmet talebimizi ilettiğimizden beri teşkilatımızın içerisindeyiz. Bu dönemin 9 yıla yakın kısmı Esenyurt ve İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyesi olarak, bundan sonra da kısmet olursa sizlerle birlikte belediye başkanı olarak kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini bitirdi.

Ali Murat Alatepe kimdir?
1966 Erzurum Merkez doğumlu Ali Murat Alatepe, 2004 yılından beri AK Parti'de siyaset yapıyor. Alapete, AK Parti'nin çeşitli kademelerinde birim başkanı, 2006-2016 arası seçim ve referandumlarda SKM başkanı ve başkan yardımcısı olarak görev aldı. İki dönemdir meclis üyesi olan Alatepe, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.