Hayali proje! Toprak'a kendi partisinden de tepki var

Hayali proje! Toprak'a kendi partisinden de tepki var
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın, “Firuzköy, Central Park için en uygun konumdadır” açıklaması, gazetemize konuşan AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. AK Partililer söz konusu “şehir parkı” projesinin kendilerine ait olduğunu söylerken, CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Turan Arlı ise “Bunların hepsi hayal. Hangi bütçeyle bunu yapacaksın?” diye sordu

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın Hürriyet Gazetesi'nden Yalçın Bayer'e yaptığı Firuzköy ile ilgili açıklamalar ilçenin gündemine oturdu. Firuzköy'de bir şehir parkı yapmayı hedeflediklerini anlatan Toprak, 100 bin kişinin istihdamını sağlayacak proje için; “Avcılar Belediyesi sınırlarında Küçükçekmece Gölü’nün batı kayısında yer alan Firuzköy Yarımadası, Central Park için en uygun bir konumdadır. Firuzköy Yarımadası 4.5 km X 1.5 km’lik bir yarımada olup, ağaçsız bir tarım alandır. Arazinin büyük kısmı 1. derece arkeolojik sit alanıdır (Central Park’ın ölçüleri 4 km X 500 m’dir). Bathonea kazıları burada sürmektedir. Bizim düzenleyeceğimiz Antik Park’ta 100 bine yakın insana istihdam öngörüyoruz” demişti. Konuyla ilgili gazetemize konuşan AK Partili Belediye Meclis üyeleri Şenol Aydın ve Mehmet Genç, Toprak'ın bahsettiği projeyi “imkansız” olarak nitelerken, CHP'li Ahmet Turan Arlı da, 'hayal' benzetmesi yaptı.

AK Parti'nin projesi
Belediye Başkanı Handan Toprak'ın, Firuzköy ile ilgili planlarından hiç kimsenin haberi olmadığını söyleyen AK Partili Mehmet Genç, söz konusu projenin de AK Parti projesi olduğunu söyledi. Genç,  “2014 Yerel Seçimleri'nde, Avcılar Belediye Başkan Adayı'mız olan Bayram Şenocak'ın 34 projesinden birisi olan bir proje. Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesi diye de tanıtımını yapmıştık. Zaten o dönemde bastırdığımız kitapçıklarda da bu projenin detaylarını görebilirsiniz” dedi.

Önce maaşları ödesin
Başkan Toprak'ın Firuzköy'le ilgili bahsettiği “şehir parkı” projesinin mevcut şartlarda yapılmasının imkansız olduğunu da belirten Genç, “Avcılar Belediyesi bunu nasıl yapacak? Neyle yapacak? Önce belediyede aylardır maaşını alamayan işçilerin maaşını ödesin. Hala nihayete ermemiş olan sabit parkları yapsın. Yüzde doksanı tamamlanmış olan ve hala bitirilemeyen yurt binasını bitirsin. Gerçekci olsun” şeklinde konuştu.

Meclis üyeleriyle paylaşılmadı
Firuzköy Mahallesi'nin en eski sakinleri arasında yer alan AK Parti Avcılar Belediye Meclis üyesi Şenol Aydın da, Toprak'ın açıklamalarını tepkiyle karşıladı. Söz konusu açıklamalara dair hiçbir bilgisinin olmadığını anlatan Aydın, “Bu konuda bizlerle herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Meclis üyelerine verilen bir bilgi, bir çalışma taslağı filan da yok. Neye dayanarak böyle konuşulmuş bilmiyorum. Ama Toprak'ın bahsettiği şehir parkını şu anki şartlarda belediyenin yapabilmesi imkansız kere imkansız” ifadelerini kullandı.

Çok büyük bütçe lazım
AK Parti'nin 2014 yılında; “Türkiye'nin en büyük şehir parkı Avcılar'da” başlığıyla tanıttığı projenin, Toprak tarafından sahiplenilmesini de eleştiren Aydın, “Tabii ki de bu projeyi yaparlarsa çok iyi olur. Birçok insanı da istihdam ederler, Avcılar'a da değer katarlar. Ama bahsettiğimiz proje, Türkiye'nin en büyük şehir parkını hedefliyor. Bunu yapabilecek bir bütçeniz yok. Zaten bu kısa vade de yapılabilecek bir şey değil. Dolayısıyla tutarlı olmak gerekiyor” dedi.

Bizi güldürmesin!
AK Partili isimlerin yanı sıra Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'a konuya ilişkin bir itiraz da CHP Meclis üyesi Ahmet Turan Arlı'dan geldi. Gazetemize konuşan Arlı, Toprak'ın sözlerini gülümseyerek değerlendirirken, “Handan Toprak bizi güldürmesin. Bunların hepsi hayal. Hangi bütçeyle yapacaksın? Ne ile yapacaksın? Eldeki imkanlar, içinde bulunduğunuz şartlar belli” diye konuştu. Başkan Toprak'ın 3 buçuk yıldır Avcılar'da görevde olduğunu da anımsatan Arlı, “Kalmış bir buçuk sene. Bir buçuk sene de bunu bunu yapacağız diyor. Böyle bir şeye inanmak mümkün değil” dedi.

Yurtları bitirsin yeter
Firuzköy'de bir şehir parkı kurulmasını ve Bathonea antik kentini de içine alan bir yeşil alan yaratılması konusunda Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın seneler önce CHP'li meclis üyelerine yönelik bir bilgilendirme yaptığını da belirten Arlı, “Aradan yıllar geçti hiçbir şey yapılmadı. Şimdi bu kadar dar bir zamanda mı yapılacak?” diye sordu. Şehir parkı yapılması öngörülen noktada birçok kamu alanı olduğunu da anımsatan Arlı, “Bunca şeye rağmen bir şeyler yapmaktan söz edebiliyorlar. Siz kalan bir buçuk yılda Avcılar'da üç yıldır bitiremediğiniz yurtları bitirin de başka bir şey istemez” şeklinde konuştu.  ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.