Hem muhtar hem İBB çalışanı!

Hem muhtar hem İBB çalışanı!
Eyüpsultan Güzeltepe Mahallesi Muhtarı Ulaş Fidan'ın İBB Metro AŞ'de çalıştığı öğrenildi. Fidan, 16 gün önce ücretli izine ayrıldığını iddia ederken, muhtarların başka bir kurumda çalışmasının yasalara aykırı olmadığını belirtti. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut ise "Evet yasal olarak sorun yok ama; çalışan bir muhtar mahallesine nasıl hizmet edecek?" diye konuştu

31 Mart yerel seçimlerinde Eyüpsultan'ın Güzeltepe Mahallesi'ne muhtar seçilen Ulaş Fidan'ın İBB çalışanı olduğu ortaya çıktı. 2011 yılından beri İBB iştiraklerinden Metro A.Ş'de çalışan Fidan, 31 Mart 2019'da muhtar seçilince yeni bir tartışma başladı. Yaklaşık 11 aydan beri hem muhtar hem İBB çalışanı olarak görevini sürdüren Fidan, Damga'ya yaptığı açıklamada, 16 gün önce 6 aylığına ücretli izine ayrıldığını belirtti. Ulaş Fidan, muhtarların başka bir işte çalışmasının yasalara uygun olduğunu belirterek, Sivas'ta bunun birçok örneğinin olduğunu vurguladı. Gazetemize bilgi veren bir İBB yetkilisi ise Fidan'ın hala görevinin başında olduğunu ifade etti.

ÇALIŞAN BİR MUHTAR NASIL HİZMET EDECEK?
Konu hakkında Damga'ya konuşan Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, muhtarların başka bir işte çalışmasının yasal olduğunu doğrulayarak, "Yasal olmasına yasal ama, bir muhtar mahallesine hizmet için seçilir. Kamu kurumunda çalışan biri nasıl muhtarlık yapazak, hakın sorunlarıyla nasıl ilgilenecek?" diye sordu. İBB'de çalışan bir kişinin muhtarlık yapmasının zor olduğunu dile getiren Aykut, "Çünkü mahalleye zaman ayırmak zorunda. Muhtar mahallesinin bütün sorunlarıyla ilgilenmek mecburiyetindedir. Mahallelinin, herhangi bir sıkıntı yaşadığında muhtarı görmek ve sorunlarını aktarmak ister" yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.