Hizmet gelmesini istemiyorlar

Hizmet gelmesini istemiyorlar
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara AK Partililerin itirazı üzerine durdurulan arsa satışlarını gazetemize değerlendirdi. AK Parti Grubu'nun belediyenin kaynak üretmesine ve hizmet vermesine karşı çıktığını belirten Kara, “Belediye hizmet yaparsa 'biz Çatalca'da iktidar olamayız' diyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Çatalca'nın en çok tartışılan konusu haline gelen belediyenin arsa satışını gazetemize değerlendiren Belediye Başkanı Cem Kara, satışların geri çekilmediğini belirterek, “Belediyeler yasal olarak arsa alırlar, arsa satarlar, takas ederler. Mali sorunları çözmek için bunlara ihtiyaç vardır. Ancak AK Parti grubu alıma, satışa ve takasa karşı çıkıyor. Arsa alımına bile karşı çıkıyorlar. Neden; belediye kaynak üretmesin? Belediye kaynak üretirse hizmet yapar. Hizmet yaparsa 'biz Çatalca'da iktidar olamayız' diyorlar. Dolayısıyla ben üç kere satışa çıktım. Üçü de farklı yerlerdi. Her üçünde de son dakikada Bölge İdare Mahkemesi’nin kararıyla yürütmeyi durdurma kararı alıyorlar” dedi. 

Mantıklarını anlayamıyorum
Meclis kararı olmadan satış yapılamayacağını ifade eden Kara, “Aralık ayındann beri, en son da Şubat'ta satışa çıktık hepsi iptal edildi. Ben merak ediyorum Türkiye Cumhuriyeti'nde AK Partili bir belediyenin satış kararını herhangi bir mahkeme durdurmuş mu? Eğer bu böyle olacaksa hazinede satış yapamaz, İBB de satış yapamaz. Bakın metrekaresini 4 liraya aldığım yeri 30 liraya 50 liraya satışa çıkarıyorum. Bundan daha iyi bir kamu yararı olabilir mi? Geçtiğimiz hafta pazartesi günü araştırdım kenarda köşede kalmış 8 parsel 40 dönüm daha 2B arazisi vardı. Paran var mı desen nakit yok. Ama onları da aldım. AKP muhalefetine rağmen. Ben almasam bunlar üçüncü sahışların eline geçecek. Neden bu karı biz toplum için kullanmayalım. Buna karşı çıkan mantığı anlayamıyorum” açıklamasını yaptı.

emek karakaş450 tane insan çalıştırıyorum
İki meclis üyesinin mahkemeye başvurduğunu, 'telafisi güç sorunlar olur' diye yargının satışı durdurduğunu ifade eden Kara, “İyi de ben 450 tane insan çalıştırıyorum. Bu kış ortasında gece gündüz çalışan temizlik işçisi ayın 15'inde maaşını alamadığında ya da bizler 3 gün çöpü alamdığımız da bırakın belediyeye görev yaptırmama anlayışını halk sağlığı açısından değerlendiğiniz de yazık günah değil midir? Başka yöntemlerde var tabi. Belediyeler her yıl yüzde 10 borçlanabiliyor. Tamam bu da yöntem ama yazık günah değil mi? Benim kar edebileceğim mal varlığım varken 400 dönüm civarında toplamında mal varlığım varken niye ben bir bankaya kredi ödeyeyim. Yazık günah değil mi? Olay bundan ibaret karar siyasidir” dedi.

2 bin 500 dönüm tarlamız var
Kimsenin elindeki mal varlığını satmak istemeyeceğini belirten Cem Kara, “Biz Çatalca ailesinin şehrül emini olarak o ailenin birlik beraberlik içerisinde olmasından sorumluyuz. Bugün bir ailenin babası annesi sıkıştığında napar? Çok kullanmadığı bir yeri satabilir daha sıkışırsa bankalara başvurabilir daha sıkışırsa evini satar kiraya çıkar. Belediye de büyük bir ailedir. Bunları detaylı bir şekilde anlattım. Mayıs ayından beri belediyelerin iller bankası payları yüzde 40 kesiliyor. Bugün ben nakit bulamıyorum ama benim Çatalca Belediye Başkanı olarak 2 bin 500 dönüm tarlam var. Belediyeye ait olan. Bunun da 400-500 dönümünü biz kazandırmışız. Olay bu. Tamamen belediye iş yapmasın, maaş ödeyemesin, hizmet yapamasın diye uğraşıyorlar. Her şeye rağmen biz sorunlarımızı çözdük” diye konuştu.

Nakitle dönmek zorundayız
Yeni taşeron yasasından da söz eden Cem Kara, “Bir de taşeron sorunu çıktı biliyorsunuz. Ben eskiden 4-5 firmadan hizmet alırken şimdi sistem diyor ki bana şirketi sen kuracaksın, işçileri bu şirkete alacaksın. Eskiden sıkıştığımızda ödemeleri geciktiriyorduk. Şimdi bu da yok. Dolayısıyla şirketi de siz kuracağınız için nakitle dönmek zorundasınız. Bu sadece bizim değil bütün belediyelerin sıkıntısı. Ama ben bunu rahatlıkla ortaya koyan ve nisan ayından sonra belediyelerin iş yapamayacağını söyleyen yüksek sesle dillendiren bir belediye başkanıyım. Eğer biz Aralık'ta satışları gerçekleştirseydik hem önümüzdeki birkaç yıl yatırımlara devam edecektik hem de çalışan insanların emeğini günü gününe ödeyecektik biz bunu bugüne kadar başardık bundan sonra da başaracağız. Adalet herkese lazım. Eğer benim satış kararlarım yasal değilse bütün belediyelerin satış kararları incelensin hiçbiri yasal değildir. İncelenirse hazine de İBB de satış yapamaz” dedi.

Araziler çok değerlendi
Belediye Başkanı olarak görevinin hizmet için kaynak yaratmak olduğunu dile getiren Kara, satışa çıkarılan arazilerin imar durumuyla ilgili, “Çoğu tarladır. Ama bundan 10 sene önce yani biz iktidarı almadan önce bu alanlarda metrekare değeri ya da bir dönüm üzerinden söyleyeyim 5 bin liraysa 10 bin liraysa bugün kentin yüzünü çeperlere doğru çevirmesi orman alanlarının su havzalarının korunması sebebiyle insanlar kentten kaçıp Çatalca'ya doğru gelmek talebinde oldu. Bu talep gerçekleşince o yerlerin değeri bugün dönüm olarak 50 bin lira, 100 bin liraya ulaştı. Zaten amaç ne? Kentin rantınıı kentte yaşayanlarla paylaşmak. Bakın benim geldiğim zaman Çatalca'nın toplam mal varlığı bunun ederi ne deseniz 40 milyon civarındaydı. Bugün 9 yıl geçti aradan bizim mal varlığımız 400 milyon liradır. Bu da en düşük rakamladır. İstanbul'da bizim kadar tarım toprağı şeklinde mal varlığı olan başka bir belediye olduğunu zannetmiyorum açılsın bakılsın” açıklamasını yaptı. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.