Hüseyin Yıldırım: Buradan kimseye ekmek çıkmaz

Hüseyin Yıldırım: Buradan kimseye ekmek çıkmaz
Geçtiğimiz günlerinde sözde bir baskın haberi ile gündeme gelen Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, Ali Tarakçı'ya konuştu. Sohbet için gittiği bir yere polisin kontrol için geldiğini belirten Yıldırım, “Tutulan tutanak belli yaşananlar belli. Ama algı operasyonu yapıyorlar. Açık açık itibar cellatlığı yapıyorlar. Ama bu olaydan kimseye ekmek çıkmaz” dedi

Geçtiğimiz günlerinde sözde bir baskın haberi ile gündeme gelen Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, Ali Tarakçı'ya konuştu. Sohbet için gittiği bir yere polisin kontrol için geldiğini belirten Yıldırım, “Tutulan tutanak belli yaşananlar belli. Ama algı operasyonu yapıyorlar. Açık açık itibar cellatlığı yapıyorlar. Ama bu olaydan kimseye ekmek çıkmaz” dedi.

Çanakkale'de sokağa çıkma yasağı yoktu ancak bazı kanalların yaptığı bir haberde ilde sokağa çıkma yasağı olduğunu belirten bir haber yayınlandı. Haberi neresinden tutsanız elinizde kalıyordu. Olayı araştırmak için Çanakkale'ye gittik. Ve olayın kahramanı Hüseyen Yıldırım ile, Gelecek Partisi il binasında bir söyleşi yaptık.

Çanakkale'de yasak hiç olmadı!
Gelecek Partisi Çanakkale Kurucu İl Başkanı Hüseyin Yıldırım ve yanında bulunan 9 kişi ile ilgili, 2 mayıs 2020 tarihinde A Haber'de şöyle bir haber çıktı: "9 kişiye hem sokağa çıkma yasağından hem de kumardan ceza kesildiği bildirildi. Kahvenin üst katında bulunan evin kumarhaneye çevrildiği tespit edildi." Haberi okuyunca tebessüm ettim. Çünkü sokağa çıkma yasağı 30 Büyükşehir ve Zonguldak için geçerliydi. Çanakkale büyükşehir değildi ve herhangi birine sokağa çıktığı gerekçesiyle ceza kesmekte mümkün değildi. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyordu. Ve doğal olarak Hüseyin Yıldırım ve arkadaşlarına, Çanakkale'de sokağa çıkma yasağı olmadığı için 1593 sayılı kanuna muhalefet etmesi de mümkün değildi. 

Haberin sonrasında yazılanlar ise çok bişe ifade etmiyordu. Haberin girişi yalan olunca, kumar oynatmak ve oynamak meselesi ise ayrı bir muamma oluyordu. Bunun için geçtiğimiz hafta Çanakkale'ye yola çıktım. Haberde adı geçen Gelecek Partisi İl Başkanı Hüseyin Yıldırım ile görüşecek ve olayın detayını öğrenecektim. Yıldırım ile il başkanlığı binasında buluştuk. Yaklaşık iki saatlik görüşmemizde aşağıdaki söyleşi ortaya çıktı. 

2018'de AK Parti'den istifa etmiş
Mali Müşavir olan Yıldırım, 21 Ocak tarihinde Gelecek Partisi İl Başkanı olarak atanmış. 2003 yılında AK Parti'ye katılmış. AK Parti'de ilçe başkan yardımcılğı yapmış, 2011 yılında milletvekili aday adayı olmuş. Temayül yoklamasında ikinci olmuş. Ancak aday yapılmamış. 2014 yılında Çan İlçesi'nde belediye meclis üyesi olarak seçilmiş. İstifa ettiği 2018 yılına kadar belediye başkan vekili olarak görev yapmış. İstifa ettikten sonra herhangi bir partiye geçmemiş, bağımsız belediye meclis üyesi olarak görevine devame etmiş.

Ben oraya sohbet için gittim
Kumar oynandı denilen yerin evinin karşısında olduğunu, gittiği yerin kahvehanenin ikinci katı olduğunu,  garsonun yatmak için kaldığı yer olduğunu söyleyen Yıldırım; "Ben oraya Hüseyin Yıldırım olarak gittim. Kahvehanenin mali müşavirliğini ben yapıyorum. Sohbet için gittim. Biliyorsunuz Ramazan ayı boyunca insanlar sahura kadar uyumuyorlar. Kahvehanenin sahibi 2. katta kalan garsonu evime göndererek, 'arkadaşlarla sohbet ediyoruz, uyumamışsan sohbet edelim, çay içelim' diye davet etti. Ben de giyinip 10 dakika sonra kahvehanenin ikinci katına gittim. Çok büyük ihtimalle kimi çevreler Gelecek Partisi'nin Çanakkale'de ki teşiklatlanmasından rahatsız olanlar, emniyet görevlilerini oraya yönlendirmesiyle böyle bir olay ortaya çıktı" diyerek şahsına yapılmış bir komplo olarak değerlendiriyor olanları. 

İtibar cellatlığı yapılıyor!
"Sohbete başladıktan sonra polisin kapının ziline basınca, kahvehanenin sahibi açmayalım biraz sonra giderler dedi. Kapıyı açmadı. Poliste kapının önünden ayrılmadı, sonrasında bir polis memuru camdan içeri girmiş. Yanımıza gelerek tutanak tuttular. O arada merdivenlerden inerken ayağım kaydı ve düştüm. Kolum kırıldı, hastaneye gittik. Bunların tamamı polisin yanında oldu. Bir kaçma olayı asla olmadı" diyen Yıldırım'a "kapıyı zamanında açsaydınız, böyle bir sorun yaşamayacaktınız, neden açmadınız?" diye sorduğumda, defalarca kahvehane sahibine kapıyı açmasını istediğini ancak "önemli değil biraz sonra giderler" diyerek açmadığını, söyledi. 
Polisin tuttuğu tutanakta kumar oynandığına yönelik herhangi bir ibare bulunmadığını ve kendisine de bununla ilgili herhangi bir şey sorulmadığını ifade eden Yıldırım, kendisine bugüne kadar bir ceza tebligatında bulunulmadığını belirtti. 
Kumar oynadığı iddiasıyla ilgili sosyal medyada hakkında yapılan yorumlarla ilgili eşinin; 'benim eşim velevki oynasa oynadım der' dediğini, kumar oynamış olsa çekinmeden bunun söylebileceğinin altını çizen Yıldırım, buradan kimseye ekmek çıkmayacağını, Çanakkale'de sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen bu gerçeği bile bilmeden haber yapanların özel bir algı çalışması yaptıklarını, hakkında itibar cellatlığı yapmak isteyenlerin oyununun tutmayacağını söyledi. 

gelecek partisi hüseyin yıldırım

TÜRKiYE’DE KORKU iKLiMi HAKiM

Gelecek Partisi'nin İl Başkanlığı'nı neden kabul ettiniz?
Siyasette bazen sizin dışınızda birtakım şeyler gelişiyor. Sayın Genel başkanımız ile ciddi bir muhabbetimiz var. Başbakanlığı ve Dışişleri Başkanlığı döneminden. Çanakkale eski İl Başkanımız Yeşim Karadağ, partinin kurucular kurulunda yer aldı. Yeşim Hanım; "Siz düzgün bir insansınız, beraber siyaset yapalım" diyerek teklifte bulundu. Sayın Başbakanım Davutoğlu ile İstanbul'da ve Ankara'da görüşmeler yaptık. Arkadaşlarımızla değerlendirdim ve kabul ettim.

İl yönetimini oluşturdunuz mu? 
Evet oluşturdum. 30 kurucu arkadaşımız bulunuyor. Çanakkale'nin 12 ilçesi var. Corona virüs nedeniyle konre sürecini ertelemek zorunda kaldık. Normalleşme başladığında ilçelerde ve ilde kongremizi yapacağız.

Çanakkale'de partinize ilgi nasıl?
Benim beklediğimden fazla. Şöyle söyleyebilirim, biz eskiden beri siyaset yaptığımız için bir çok dostumuzdan ve arkadaşımızdan bunu çok duyuyoruz; ciddi bir korku iklimi var.

Hangi korku, kim kimden korkuyor? 
İktidarın baskıcı politikalarından dolayı oluşan ciddi bir korku var. 

Siz niye korkumuyorsunuz, 30 kurucu arkadaşınız neden korkmuyor?  
İnsanlar, 'çocuğum şurada çalışıyor, onun ekmeğine mani olur mu' diye tedirgin oluyorlar. Bir hanımefendi bize gelip üye olmak istedi ve üye olursa eşine bir zarar gelip gelmeyeceğini sordu. Ona, "Gelir de diyemem, gelmez de diyemem" yanıtını verdim. İnsanlarda ciddi bir kaygı var. Gençlerin partiye olan teveccühü çok fazla. Hiçbir partide siyaset yapmamış insanların büyük bir ilgisi var. Partimize müracaat eden, görev alan arkadaşlarımızın yüzde 15'i AK Parti'de siyaset yapmış. 

Partimize katılanların yüzde 15'i AK Parti kökenli
Çanakkale İl Yönetimine bakınca nasıl bir dağılım görüyoruz?

Yüzde 15'i Ak Parti'den geldi. 30 kişilik yönetimde 5 kişiyiz Ak Parti'den gelen. Diğerleri yeni  isimler. Yüzde 50'si yeni, yüzde 35'i ise diğer partilerden gelen isimler.

Çanakkale de, ilçelerinde örgütlenirken siz mi davet ediyorsunuz yoksa kendileri mi talep ediyor?
Bizim davet ettiğimiz insanlar var. Siyasette gönüllülük esas olması lazım. Yani görev zoraki verilmemeli. O yüzden ilçede tercihimiz, bize müracat etmiş veya bizden görev talep edenlerle öncelikle görüşüyoruz. Ak Parti'den, CHP'den, İyi Parti'den kopmuş arkadaşlar var. Bugün Gelibolu'ya gidip 3 arkadaşla görüştük ilçe başkanlığı için. Görüştüklerimizden biri Ak Parti'den, biri CHP'den, biri ise Demokrat Parti'den ayrılmış. 

Bu insanlar neden partinizi tercih ediyorlar, neden partinizde siyaset yapmak istiyorlar?
İnsanların Genel Başkanımız Davutoğlu'nun kişiliğinden duruşundan dolayı ciddi bir teveccühü var. Genel Başkanımızı her şeyden önce çok samimi ve dürüst buluyorlar. Zaten partimizin önemsediği ilk şey bu; birbirimizin sözüne güvenip arkasında durmak. İnsanlarda sürekli bir beklenti vardı. DEVA Parti'si kurulsun diye beklenti vardı. DEVA Partisi Covid-19 salgın dönemine denk geldi. Bu dönemde biliyorsunuz Davutoğlu her gün çözüm sundu. Hem siyasi bilgi birikim anlamında, hem de virüs sürecinde de ciddi paylaşımları oldu. Bu paylaşımlar kamuoyunda ciddi takdir gördü. 

Geçen hafta yapılmış bir ankette partinizin oyu yüzde 2.5 civarında görünüyor. Bu konuyla ilgili ne diyeceksiniz?
Türkeyi'nin 51 ilinde örgütlendik. Daha sahaya inmedik. Örgütlenmemizi tamamlamadık. Benim sahada gördüğüm teveccühe bakarsak oy yüzdemizin daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. 

gelecek partisi hüseyin yıldırım

AK PARTİ KURULUŞ İLKELERİNDEN UZAKLAŞTI
Türkiye'de Gelecek Partisi'nin Çanakkale'de kurucu il başkanısınız. Sonuçta Türkiye'de sorunlar var. Bu sorunlardan kaynaklı olarak yeniden siyaset yapmaya karar verdiniz. Sokakta gerçekten insanlar sorun olduğuna inanıyorlar mı? Ak Parti'li eski yol arkadaşlarınız, "Ak Parti'yi eleştirmek devleti eleştirmek, eğer Ak Parti giderse ezan susacak, bayrak inecek, darbe olacak" diyerek muhalefet yapan herkesi ötekileştiriyorlar.... 
Siyasette samimiyet demiştim; 15 Temmuz'da annemi köye götürdüm. Bir telefon aldım ve darbe oluyor dediler. Annemi 75 yaşında ve yaşlı diye hissettirmeden eve bıraktım. Dönerken İl başkanımızdan tüm teşkilatlara mesaj geldi. Acele Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanıyoruz. Ben inandığım şey uğruna mücadele etmeyi seven bir adamım. Henüz Gelecek Partisi kurulmadan 1.5 ay önce istifa etmiştim. Ak Parti'de bu inançları kaybettiğimiz için istifa ederken şunu dedim; Ak Pati kuruluş ilkelerinden uzaklaşmıştır.

gelecek partisi hüseyin yıldırım


AK PARTİ'NİN SADECE ADINDA ADALET KALDI!
Türkiye'de hangi sorunlar var ki, siyasete girmenize neden oldu? Tamam, Davutoğlu'nu çok seviyor, sayıyor, güveniyorsunuz ama aynı zamanda da Ak Parti gibi bir gelenekten kopup geldiniz. Türkiye'de Ak Parti hangi sorunları çözemiyor ve siz hangi sorunları çözmeye talipsiniz ki siyasete yeniden döndünüz?

Ak Parti artık devlet oldu. Biz, dedeleri 60 ihtilaliyle gelen, Demokrat Parti'nin hikayeleriyle büyüyerek geldik. Zulüm iklimi olmuş o dönemde, siyasi zulüm yapılmış. Ak Parti bunları yok etmek için geldi ama Ak Parti'nin yaptığı zulüm 50'lerden, 60'larda yapılan zulümlerden kırk kat daha fazla. Bu ülke bizim. Bu ülkede iyi şeyler yapmamız lazım.  Adalet ortada. Adalet diye bir şey kalmadı. Ak Parti'nin sadece adında adalet var. Başka hiç bir yerinde adalet yok. Herkes bunu biliyor. Bugün yolsuzluklar dediğinizde artık herkes neyin ne olduğunu biliyor.
nBu gerçeği AK Parti'de siyaset yapanlar bilmiyorlar mı? Biliyorlarsa neden ordalar ve neden sessiz kalıyorlar?
Biliyorlar. Herkesin bir bağlantısı var. Ak Parti'de çeşitli insanlar var. Samimi olanlar ve menfaatçiler var. Büyük çoğunluğunun bugün için devletten ve yerel yönetimlerden çıkarları var. Eleştirmelerine ve beğenmemelerine rağmen partide sessiz kalmalarının nedeni çıkarlarının olması. Bu durumu, inanın çok uzun sürmeyecek. İlkelerinden, amaçlarından uzaklaşmış, iddialarını bir kenara bırakmış hiçbir siyasi parti aslını inkar ederek uzun süre devam edemez. 


Röportaj: Ali Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum