İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Adil Karaismailoğlu'na yanıt; "Rüya görüyorlar herhalde"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Adil Karaismailoğlu'na yanıt; "Rüya görüyorlar herhalde"
İstanbul Valiliği ve İBB ev sahipliğinde düzenlenen “Müsilaj Temizliği Seferberliği Programı” öncesi konuşan İmamoğlu, Karaismailoğlu'nun “Kanal İstanbul, Marmara'daki deniz salyasını bitirecek” şeklindeki açıklamasına “Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür, böyle rüyalar görüyorlar; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum” yanıtını verdi

Müsilaja karşı oluşturulan topyekun eylem birliği, Caddebostan’da hayata geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı etkinlik öncesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin kendisine yönelttiği, “Ulaştırma Bakanı’nın bir uyarısı oldu. ‘Kanal İstanbul, deniz salyasının ilacı olur’ dedi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz” sorusuna, “Nereden malum oldu bilmiyorum. Biraz malum olmuşa benziyor. Bir makale mi var, bir araştırma mı var? Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum. Değerli arkadaşlar; mesele, ciddi bir meseledir. Ciddi meseleleri önce bilim ele alır, bir zemine oturur, tartışılır. Bize, varsa bir makale onu, göndersin” diye konuştu.


MARMARA'YA BORCUMUZ VAR

Caddebostan sahilinde yapılan müsilaj temizliğine ilişkin de konuşan İmamoğlu, “Bizim Marmara'ya borcumuz var. Kim için? Geleceğimiz için, yaşam için, çocuklarımız için. Bu manada, bu ortaya çıkacak stratejik planı çok önemsediğimizi, en üst seviyede de katkı sunacağımızı belirtmek istiyorum. Dünyanın en güzel kentinin, en güzel denizinin içindeyiz, kıyısındayız. Hakkını vermeliyiz. Bizim minnet borcumuz vardır. Bu şehrin binlerce yıllık tarihinin içinde kim var ise, onlara minnet borcumuz vardır. Bundan sonra gelecek olan gelecek nesle minnet borcumuz vardır. Bu kenti fetheden Fatih Sultan Mehmet'e, bu şehri işgalden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'e ve bütün ceddimize, atamıza minnet borcumuz vardır. Bunu ödememiz gerekir. Onun için buradayız. Seferberlik duygusu içerisinde buradayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.