İBB yıkım kararı aldı: Sahilde kaçak yapılaşma!

İBB yıkım kararı aldı: Sahilde kaçak yapılaşma!
Daha önce tartışılan plaj işletmecileri ile gündeme gelen Çatalca Çilingoz Sahili şimdi de kaçak yapılarla anılmaya başlandı. Sahilde yapılan çok sayıda kaçak yapıya elektirik bağlandığı öğrenilirken, sorunun mahkemelik olduğu, İBB'nin ise yıkım kararı aldığı öğrenildi

İstanbul'un nefes alabileceği istisna ilçelerden olan Çatalca'nın en büyük sorunlarından biri kaçak yapılaşma. Bugüne kadar ilçe belediyesi ve İBB kaçağa karşı etkin bir mücadele yürütürken, ilçenin en güzel sahillerinden olan Çilingoz Plajı'nın da aynı sorunla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Yıllar önce Çilingoz sahiline yapılan kaçak yapılara kısa süre önce elektrik bağlandığı ortaya çıktı. Yıllardan beri tartışılan ve davalık olan yapılar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı da başka bir detay olarak gündeme düştü. Tarım arazileri ile de öne çıkan Çatalca'nın kaçaklardan arındırılması gerektiği vurgulandı.


GENİŞ BİR COĞRAFYA İMKANLAR YETERSİZ KALIYOR

Vatandaşlar, göreve geldikten sonra kaçak yapılaşma ile etkin bir mücadele yürüten Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve her konuşmasında yeşile vurgu yapan İBBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Çilingoz'da ortaya çıkan kaçak yapılaşmaya müdahale etmesini istedi. Belediye Başkanı Mesut Üner, geçmişte yaptığı bir konuşmada, "Çatalca, İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biri. Bundan sonra Çatalca’da hiç kimseye kaçak inşaat yaptırmamak için mücadele ediyoruz ve edeceğiz de. Çatalca, İstanbul’un dörtte biri ve bu kadar büyük bir coğrafyada bazen imkânlar yetersiz kalıyor" diyerek kararlılığını göstermişti.


çatalca çilingoz


 

İSTANBUL'UN EN GÜZEL PLAJLARINDAN BİRİ

Çilingoz Tabiat Parkı içerisinde yer alan Çilingoz plajı, denizin, kumun ve güneşin keyfini en güzel çıkarabileceğiniz yerlerden biri. Binkılıç Mahallesi sınırları içerinde yer alan plaj Çatalca'nın merkezine 62 kilometre mesafede. Plajın temizlik ve cankurtaran hizmeti İBB tarafından sağlanıyor.

Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.