İhraç gelmeden istifa ettiler

İhraç gelmeden istifa ettiler
AK Parti’nin ihracını istediği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa etti. Davutoğlu'yla birlikte AK Parti'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de istifalarını açıkladı. Davutoğlu, "Yeni bir siyasi hareketi inşa edeceğiz" dedi

AK Parti'de kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, partiden istifa etti. Davutoğlu, "AK Parti'nin vefakar tabanını, ülkenin her yanında omuz omuza iki seçim mücadelesi verdiği ve demokrasi tarihimizin en yüksek oyu ile birlikte büyük bir onur yaşadığı kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz" dedi. Davutoğlu, "Bütün varlığımızı ortaya koyduğumuz partimizden ihraç talebiyle huzurunuza geleceğimizi tahayyül bile edemezdik. Ancak bunu yaşamak da kaderde varmış" siteminde bulundu.

İŞLETİLEN SÜREÇ AÇIK BİR SENARYODUR
AK Parti'nin yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele sloganıyla yola çıktığını anımsatan Davutoğlu, "Ancak son yıllarda, AK Parti milletimizin gönlünde taht kurmasına vesile olan değer, söylem ve politikalardan uzaklaştı. Adaletten kalkınmaya her alanda sorunlar baş göstermeye başladı. AK Parti yönetiminin öncelikleri, söylemleri ve politikaları değişti" eleştirisini yaptı. MDK'nın tebligatlarının kendilerine ulaşmasıyla derin bir üzüntü ve utanç duygusu yaşadığını ifade eden Davutoğlu, "AK Parti’nin, Türkiye'yi daha iyi bir geleceğe taşıma kapasitesi kalmamıştır. İşletilen sürecin senaryo olduğu aşikardır" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.