İkinci dalga geliyor!

İkinci dalga geliyor!
Koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye’nin son durumunu değerlendiren bilim insanları, hükümetin turizm sektörünü canlandırmak adına attığı adımlar nedeniyle hastalığın tüm Anadolu’ya yayıldığını ve vakaların arttığına dikkat çekerek eylül ayında ağır bir tablo ile karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu

Türkiye'nin tatil ve bayram süreci derken koronavirüs konusunda iyice dikkatsiz bir tutum sergilediğini anlatan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Eylül ayında ikinci dalga bekleniyor. Mevsimsel grip başlayacak, okullar açılacak, yazlıkçılar, yaylalara gidenler evlerine dönecek, toplu taşımalar kalabalıklaşacak, havaların serinlemesiyle kapalı alanda geçirilecek süreler artacak, bütün bunlar ikinci dalgayı tetikleyecek. Bu gidiş iyi değil” vurgusu yaptı. Hükümeti de eleştiren Adıyaman, “Pandemi ile mücadelede alınan tedbirler toplum ve halk sağlığını düşünerek alınmıyor, tamamen ekonomik ve siyasi çıkarlar gözönüne alınarak yapılıyor” dedi.

VAKA SAYILARI GERÇEK DEĞİL
Mevcut vaka sayılarının gerçek olmadığını düşündüğünü belirten Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nilay Etiler de, “Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen vaka sayısının, gerçek vaka sayısının altında olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü tanı ile ilgili bir test stratejisinde değişiklik yapıldı, hasta ile teması olan ancak semptomları olmayanlara test yapılmıyor. Ayrıca orantısal olarak da yoğun bakım vaka sayısı önceki döneme göre daha fazla ve giderek artıyordu. Ancak 26 Temmuz’dan sonra, bakanlık açıklanan tabloya ağır vaka tanımı ekledi. Yoğun bakım ile entübe hasta sayısını artık göremiyoruz. Ağır vakanın tam da ne olduğunu bilmiyoruz. Tüm bunların faturası elbette çıkacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.