İlçenin emarını çektiler

İlçenin emarını çektiler
İYİ Parti, 'Anlat İstanbul' programı kapsamında Esenyurt'a çıkarma yaptı. Çok sayıda üst düğzey kurmayın da katıldığı ziyaretin ardından açıklama yapan İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Esenyurt'ta korkunç bir uyuşturucu sorunu olduğunu gözlemliyoruz. Buradaki bu kadar insan, bu korkunç koşulları hak etmiyor" dedi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı "Anlat İstanbul" programı kapsamında çok sayıda milletvekili, Genel İdare Kurulu, Kurucular Kurulu üyesi, İl yönetimi ve ilçe başkanları ile birlikte Esenyurt'un tüm mahallelerinde ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyarete, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Grup Başkanvekili Erhan Usta gibi isimler de katıldı.



Bunu hak etmiyorlar

Esenyurt'ta yapılan değerlendirmelerin ardından açıklamada bulunan İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Esenyurt'ta korkunç bir uyuşturucu sorunu olduğunu gözlemliyoruz. Kent yoksulluğu, sosyal ve ekonomik problemler, kültürel çatışmalar arasında bir ilçe düşünün. Buradaki bu kadar insan, bu korkunç koşulları hak etmiyor" dedi. İYİ Parti Grup Başikanvekili Erhan Usta ise "Akçaburgaz Mahallesinde esnaf kardeşlerimizle buluştuk. Esnafımız, '3 ay önce 130 kg tavuk döner asıyorduk, şimdi 30 kg zor satıyoruz' diyor. Yarım ekmeğin 15 TL olduğunu duyan, çocuğunu dükkandan zor çıkarıyor" açıklamasını yaptı. 


Acilen çözülmeli

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır da Anlat İstanbul programı kapsamında, Esenyurt'ta bir ailenin evine misafir oldu. "İlçemizde madde bağımlılığı oranı çok yüksek, aileler bu durumdan mağdur" diyen Dikbayır, "Bu vahim durum, acilen çözülmesi gereken bir problemdir" ifadelerini kullandı. Dikbayır, "İstanbul’da, Esenyurt ilçemizde esnaf kardeşlerimizi ziyaret ederek dertlerini dinledik. Esnaf ziyaretlerimizde geçim sıkıntısı konusundaki problemleri her geçen gün daha fazla duymaya başladık. İYİ Parti, milletimizin tüm dertlerini çözecek" dedi. 

Çetelere dikkat çekti

Ziyarete katılan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz da  "Esenyurt, 1 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin 57 ilini geride bırakıyor. Kontrolsüz yabancı göçü ve göçmen gettoları yüzünden vatandaşın en büyük sorunu güvenlik. Esenyurtlular akşamları rahatça sokaklarda dolaşabilmek, çocuklarını uyuşturucu çetelerinden korumak istiyor" değerlendirmesini yaptı. İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Karapınar ise "Esenyurt İncirtepe Mahallemizde muhtarımızı, esnaflarımız ve komşularımızı gezdik. Uyuşturucu, ulaşım, kent yoksulluğu, plansız yapılaşma ve yoğun yabancı nüfus herkesin ortak sorunları. Biriken sorunlar Esenyurt’u harap etmiş" yorumunu yaptı. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.