İmamoğlu Erdoğan'dan oy istedi

İmamoğlu Erdoğan'dan oy istedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı tarafınızdan oyunuza talibim dedim. Oyunu istedim. Gülümsedi" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 50 dakika sürdü. Görüşme sonrasında açıklama yapan İmamoğlu, Erdoğan'ın oyunu istediğini dile getirdi. Erdoğan'ın bu talebi üzerine gülümsediğini ifade eden İmamoğlu, "Şu anda iki titri var. Zorluğunu biliyorum dedim ama ben Cumhurbaşkanı olarak sizin oyunuza talibim dedim" diye konuştu. "Sayın Cumhurbaşkanımızla çok güzel bir sohbet ettik. İstanbul'la ilgili tecrübe ve tavsiyelerini dinledik" diyen İmamoğlu, "Çok kıymetli anektodları vardı. Bizim amacımız en az hatayla süreci başlatmak. Bu anlamıyla çok faydalı bir görüşme oldu" açıklamasını yaptı.

DİKEY YAPILAŞMA GÜNDEME GELDİ
Görüşmede dikey yapılaşma konusunun da gündeme geldiğini ifade eden İmamoğlu, "Dikey yapılaşma konusunda, İstanbul'un dönüşüme muhtaç olduğunu, bu kavramın İstanbul'u rahatsız etmemesi konusunda açıkçası fikir birliğine vardık" dedi. "Seçimin çok adil, saygılı, seviyeli bir ortamda gerçekleşmesinde karşılıklı sohbetlerimiz oldu" diyen İmamoğlu, "Sayın Meclis Başkanımızla telefon görüşmelerimizi, sohbetimizi ve bunun da bu şekilde devam etmesi konusunda niyetimizi ilettik, kendilerinin de bu yönde beyanları oldu. İhtiyaç duyulursa biz zaman içerisinde İstanbul'da projemiz varsa, uygun ortamımız varsa anlatmaktan çekinmeyiz, zevk duyarız. İstanbul için üreteceğimiz ne varsa herkes tarafından bilinmesini isteriz" diye konuştu. 

Meclis Başkanı sokakta zorlanabilir
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ekrem İmamoğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa konusunda yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, "Sayın Meclis Başkanımızın takdiri, onu bilemem. İşin o yönünü ben bilemem. O yöndeki telkinim şu olabilir, sayın Meclis Başkanı kendi titri ve makamıyla İstanbul sokaklarında zorlanabilir. Kalabalık bir heyetle gezmek zorunda kalabilir. Benim tavsiyem büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gezmesidir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eleştirdiği Beylikdüzü'ndeki anıtın görüşmede gündeme geldiğini belirten İmamoğlu, "Bu bir Rauf Denktaş anıtıdır. KKTC'nin kuruluşunun anıtıdır. Orada küçücük olarak anılması belki size ulaşmıştır dedim. Sanıyorum, yeterli bilgiye sahip oldular" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.