İmamoğlu iktidarla savaşıyor!

İmamoğlu iktidarla savaşıyor!
Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever, İstanbul'a ve siyasetin gündemine ilişkin Damga'ya konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu değerlendiren Gülsever, “Kendisi benim arkadaşım. Dolayısıyla başarılı olsun isterim. Şu an net bir değerlendirme yapmak zor ama göreve geldiğinde belediyenin 28 milyar lira borcu vardı. Hala borçla harçla savaşıyor. Biraz daha zaman vermek gerek” dedi

Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever, siyasetin ve İstanbul'un gündemine ilişkin Damga'ya konuştu. Geçtiğimiz yıl uzun yıllar siyaset yaptığı CHP'den ayrılarak Muharrem İnce'nin kurucusu ve genel başkanı olduğu Memleket Partisi'ne katılan Gülsever,  CHP'den ayrılış nedenlerini de anlattı. Gülsever, “Çok uzun yıllar CHP'de görev yaptım, önemli görevlerde bulundum. Ben CHP'de Atatürk'ün partisi olduğu için laik, demokratik, cumhuriyetin bekçiliğini yaptığı için siyaset yaptım. 1973 yılında CHP'ye üye oldum. 48 yıldır siyasetin içindeyim. CHP'de çok sevda ile aşk ile çalıştım. Ancak son dönemlerde gördük ki bizim o sevdalısı olduğumuz CHP kalmadı. CHP ideolojik duruşundan savruldu, başka türlü bir yapıya büründü. Devamında parti içinde mücadele başlattık, partimiz kendi çizgisine geri dönsün istedik. Bu mücadeleye de Muharrem İnce önderlik etti. Onunla birlikte CHP'yi kuruluş felsefesine yaklaştırmaya gayret ettik ama maalesef bunu başaramadık. Başaramayacağımızı da gördük. Parti içinde artık demokratik yolla mücadele etme olanağı olmadığını gördük. O sebeple Atatürk devrimlerine sahip çıkacak, laik, demokratik değerleri savunacak bir yapı oluşturmak istedik ve bu amaçla Memleket Partisi'ni kurduk” ifadelerini kullandı.

Halk Muharrem İnce'yi seviyor

Memleket Partisi'nin tek derdinin Atatürk ilke ve devrimleri olmadığını aynı zamanda halkın yaşam kalitesini yükseltmek istediklerini anlatan Gülsever, bu uğurda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin de büyük bir mücadele gösterdiğini söyledi. İnce'nin halk tarafından da çok sevildiğini anlatan Gülsever, “Tek derdimiz Atatürk ilkelerine dönmek değil aynı zamanda ülkemizde mağdur edilen halka da sahip çıkmak. Bugün toplumun büyük bir kesimi siyasetten umudunu kesmiş durumda. Biz o insanların sesleri olmak adına, daha adil daha özgür bir Türkiye'de yaşamalarını sağlamak adına, emekçi insanlarımızın daha rahat bir yaşam sürmeleri adına Memleket Partisi'ni kurduk. Kuruluşumuz çok yeni. Ama 1 yılı doldurmadan İstanbul'da 29 ilçede örgütlendik. Sadece çeperlerde kalan ilçelerde kuruluş gerçekleştirmedik bu bizim tercihimizdi. Şimdi Çatalca, Silivri ve Tuzla gibi uç noktalardaki ilçelerimizde de örgütlenmemizi yapacağız. Biz şu an kamuoyu araştırması yapmadık ama 1 yılımızı doldurduğumuzda kamuoyu araştırması yapacağız. O vakit durumumuz nedir diye araştırma şirketlerinden veri alacağız. Bizim kısa süre içerisinde alanda gördüğümüz ilginin, alakanın fazla olduğunu söyleyebilirim. Muharrem İnce'yi halk seviyor. Gençler özellikle çok seviyor. Gençler Muharrem İnce ile konuşabilmek için birbiriyle yarışıyor. Halkın bu sevgisini görüyoruz. Biz de sadece şikayet söyleyen bir siyasi parti değil çözüm önerilerini de dile getiren bir siyasi partiyiz. Tarım ve hayvancılık konusunda çözüm önerilerimiz var. Sırasıyla sağlıkta, ekonomide, hukukta, Türkiye'nin dış ilişkilerinde hemen her konudaki düşüncelerimizi topluma sunacağız. Bunun bir ilgi göreceğini düşünüyoruz. Nasıl ki Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 30 oy aldı ise hiç kuşkumuz yok ki halktan bu teveccühü tekrar alacağız. Halkı içinde bulunduğu yılgınlık ve bezginlikten kurtaracağız” şeklinde konuştu.


 

İttifakta olmayız diyemem

Memleket Partisi'nin Millet İttifakı'na girip girmeyeceği yönündeki tartışmalara da açıklık getiren Gülsever, “Biz hiçbir şekilde bir ittifakın içinde olmayız demeyiz. Ben zaten bir ittifakta olmayız diyemem. Ama ilkeleriniz vardır. Ödün veremeyeceğiniz ilkeleriniz vardır. Eğer ödün veremeyeceğiniz ilkelerinizle ittifak içinde olan partilerle uyum sağlayamıyorsanız o ittifakın içinde olamazsınız. Bizim önceliklerimiz var. Atatürk cumhuriyeti, Atatürk devrimleri. Atatürk'le sorunu olmayan, cumhuriyet devrimiyle sorunu olmayan herkesle bir arada olabiliriz ama bunlarla kavga eden, geçmişinde bunlarla savaşmış insanlarla ittifak içinde olmayız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na zaman lazım

Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'nin Grup Başkanvekili de olan Ertuğrul Gülsever, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Gülsever, “Ekrem İmamoğlu ve ekibi bizim arkadaşlarımız. Ekrem İmamoğlu benim başkanı olduğum dönem meclisimizin üyesiydi. Birlikte çok zaman çalıştık. Ben nasıl bir sıkıntılı belediye teslim aldığını yakın bilen birisiyim. Dolayısıyla biz bıraktığımız zaman belediyenin zaten 28 milyar lira borcu vardı. Yani o kadar borç varken belediyenin kendi bütçesi de 22 milyardı. Yani en ufak bir şey yapmasalar, maaş ödemeseler 1 yıllık parayı borca vermiş olsalar yine borçtan kurtulamazlardı zaten böyle bir şey de olmazdı. Sıkıntılı bir yönetim aldı. Borçla, harçla, kendisini engellemek isteyen AKP İktidarıyla uğraşıyor, savaşıyor, boğuşuyor. 3 yıl kısa bir zaman daha çok zamana ihtiyacı var. İmamoğlu'nun karnesini seçim yaklaştığında göreceğiz. Ben inanıyorum ki Ekrem İmamoğlu siyasetin polemiğinden kaçınıp kendini tamamen İstanbul halkına hizmet konusuna eğilirse daha da iyi olacak. 3 yıl çok kısa bir zaman 1 yıl zaten neyin ne olduğunu anlamakla geçiyor. Dolayısıyla kadro oluşturmak, yapılanma sağlamak zaman alır şeyler. Ekrem İmamoğlu ekibini yeni kurdu. O yüzden ne kadar başarılı olup olmadığını seçim yaklaştığında göreceğiz” dedi.

İstanbul'un sorunu deprem

İstanbul'un en büyük sorununun deprem olduğunu ve İmamoğlu'nun bu konuda net bir çalışma yapamadığını belirten Gülsever, “İstanbul yaşanır bir kent olmaktan çıktı. Trafik, keşmekeş bir sürü dert var. Ama en büyük dert olası bir deprem ihtimalidir. 3 yıl içerisinde İmamoğlu'na yapacağım en önemli eleştiri bu. İmamoğlu deprem konusuna daha fazla zaman ayırmalıydı. Çünkü bilim insanları depremin her an olabileceğini söylüyorlar. Allah yaşatmasın ama önlem de almamız gerekiyor, her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. İstanbul'un mutlaka olası bir depreme karşı topyekun bir kentsel dönüşüm yaşaması gerekiyor. Toplanma alanlarının çok daha iyi belirlenmesi lazım. Bana İstanbul'u bekleyen en büyük sorun depremdir. Bu soruna karşı da hala bir şey yapmış değiliz. 99 depreminden bu yana AKP iktidarı vardı deprem konusunda hep panel, sempozyum yaptılar, istatistiki veriler çıkarttılar ama pratikte hiçbir şey yapmadılar” şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.