İmamoğlu rüzgarı kuzeyden esti

İmamoğlu rüzgarı kuzeyden esti
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Trabzon, Giresun ve Ordu'da düzenlediği mitinglerle Karadeniz fırtınasını arkasına aldı. Gittiği üç şehirde de büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılanan İmamoğlu, “Bana anacığım derdi ki, 'Uşağum, kötü uşak olma.' Ben, Trabzon'un bir uşağıyım. Trabzon'un uşağı, kötü söz söylemez, milletine örnek olur” dedi.

İmamoğlu, memleketi Trabzon'da kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi esti. İmamoğlu'nu bağrına basan Trabzonlular, konuşmanın yapılacağı alanı, saatler öncesinden hınca hınç doldurdu. İmamoğlu, ''İstanbul'dan gelenler geri dönmeli. Burada olanlar İstanbul'dakileri arayıp, konuşmalı. Partiler üstü süreç olduğunu anlatmalı. Bunu hep birlikte başaracağız. Asla yalnız yürümeyeceğimi biliyorum. Beni güçlü kılacağınızı biliyorum. Siz de bilin ki, bu yürekli kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. İstanbul'un güzel gençleri, bana hep şunu söyledi: Ekrem Abi, bize umut ol. Sen çalış, çabala. Biz biliyoruz ki, her şey çok güzel olacak” dedi.

VIP ayıp!
Karadeniz'de gerçekleştirdiği mitinglerin ardından önceki gece İstanbul'a dönmek için ailesiyle birlikte Ordu-Giresun Havalimanı'na giden İmamoğlu, burada ise VİP kriziyle karşılaştı. İmamoğlu, talimatı Ordu Valisi Seddar Yavuz’un verdiğini belirterek, “Vali Bey devlet adamlığını yapamadı. Miting konusunda da il başkanımızın verdiği bilgiye göre ‘erken kessinler, müdahale ederiz’ demiş. Vali devlet adamı değilmiş yani sadece Ordu’da koltuk işgal eden birisiymiş. Biz gider her kapıdan gireriz” dedi.

Allah akıl fikir versin
Giresun ve Ordu'da da halka seslenen İmamoğlu, kendisine Rum imasında bulunan AK Partili isimleri eleştirdi. İmamoğlu, kendisini 31 Mart öncesinden misli misli güçlü hissettiğini belirterek, ''Sizler, ben televizyonlarda konuşurken, çocuklarınızın kulaklarını kapatmasını istemeyeceksiniz. Birileri kötü sözü gelenek haline getirmiş. Birileri işi gücü bırakmış, benimle uğraşıyor. 18 günde bile İstanbul'a hizmet ürettim. Akılcı ve şeffaf bir yönetim olduğumuzu ispat ettik. Dertleri, Ekrem'in soyu sopu Neymiş? Yunanmış, Pontusmuş. Allah akıl versin bunlara ya. Ben, onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim. Sırtımı onlara, yüzümü size döneceğim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.